logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta sieciowa Alfa AWUS036H vs Drivestic 10m USB - którą wybrać?

the-parkour 10 Kwi 2011 10:13 2599 4
REKLAMA
  • #1 9382064
    the-parkour
    Poziom 17  
    Witam.

Chciałbym kupić dobrą kartę sieciową oraz antenę do ogólną do laptopa, tak aby mieć spory zasięg na szukanie sieci. Zainteresowały mnie dwie pozycje: 1. http://www.easywifi.pl/p28,power-alfa-awus036h-500mw-rp-sma-wardriving-bt3.html oraz 2. http://www.easywifi.pl/p41,drivestic-10m-usb-2-0-zestaw-wifi-nie-tylko-dla-kierowcow.html za tą pierwszą przemawia moc lecz trzeba dokupić antenę, a za tą drugą przyssawki, dzięki którym można ją zamocować na laptopie. Rozważam też inne propozycje budżet do 300-400zł. Proszę o pomoc w wyborze!
  • REKLAMA
  • #2 9382851
    Aleksandder
    Poziom 10  
    Cześć
    Antenkę to sobie kup może tą (napewno nie podróbek za 20 zł. Ta tutaj to panelowa ale spory zasięg) Odbiegam od tematu ale to sobie w pokoju postawisz na biurku lub parapecie i przesuwasz.

Link do panelowej

A że Ci chodziło o cos innego to proszę ;p:
    Tak mozesz kupić tą karte co w temacie ale antenke polecam tą (nie patrzałem czy pasuje sam zobacz brak czasu )

Antena
  • REKLAMA
  • #3 9399999
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Kartę sieciową na USB czy jakieś inne złączę? Anten "do ogólnych" nie ma, są dookólne ale czy kolega na pewno takiej szuka może jednak kierunkowej? Do jakich zastosowań tego potrzebujesz w domu czy w terenie?

Easywifi rewelacji nie sprzedaje, moim zdaniem szkoda pieniędzy, tego co proponuje kolega Aleksandder też bym nie kupił. Rozejrzyj się w sklepach Interline, Cyberteam czy Dipol.
  • REKLAMA
  • #4 9405582
    the-parkour
    Poziom 17  
    Karte na USB. Antena dookolna do używania w terenie, lecz w warunkach pozwalających na postawienie anteny obok laptopa.
  • #5 9413285
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Kartę kup sobie na atheros'ie najlepiej, nawet nie drogi Tplink wystarczy ważne żeby miał wyjście na antenę. Na Backtrack'u działasz? Anteny nie kupuj na allegro, większość nadaje się do niczego, tylko ładnie wyglądają. Za anteną rozejrzyj się w sklepach które podałem w poprzednim poście. Antena dookólna średnio nadaje się na kliencką bardziej na bazę, ja sam używam panelowej w terenie i spisuje się lepiej niż dookólna.
REKLAMA