Witam wszystkich. Otoz mam tego nieszczesnego laptopa. Chcialbym wymienic w nim grafike ze standardowej ati x1400 na nvidie gf8600 gt 512 Mb. No i tu pojawia sie problem. Po wlozeniu jej do laptopa ten uruchamia sie jednak na monitorze wyskakuje ERROR: MXM Structure not found or invalid. Reflash MXM ROM or add MXM structure and associated callbacks to SBIOS! Final Solution to 30 Secs startup i oczwiscie te pip, pip, pip... Czy jest jakis sposob aby cos na to poradzic? Zmienilem bios z podstawowego (1.25) na bios z pi1556 (1.27) i dalej to samo. Jest mozliwosc zmianz biosu karty? Czy moze ma ktos inne na to rozwiazanie. Dziwne, bo po tych 30 sek laptop normalnie startuje, winda sie uruchamia, potem tylko pojawia sie problem, nie mozna zainstalowac sterownikow, ani dokladnie okreslic co to za karta.
Oto zrzut z gpu-z.
Przewalilem naprawde setki stron nawet obcojezycznych i nigdzie nie znalazlem jakiejs sensownej odpowiedzi.
Poratujcie Ludziki.
Nie wiem co z tym fantem dalej robic. Czy jest jakas szansa aby to jakos doprowadzic do porzadku czy dac sobie spokoj i po prostu sprzedac?
Oto zrzut z gpu-z.
Przewalilem naprawde setki stron nawet obcojezycznych i nigdzie nie znalazlem jakiejs sensownej odpowiedzi.
Poratujcie Ludziki.
Nie wiem co z tym fantem dalej robic. Czy jest jakas szansa aby to jakos doprowadzic do porzadku czy dac sobie spokoj i po prostu sprzedac?