logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przerywane połączenia internetowe i FTP, error 404, problemy z ładowaniem stron

impactweb 17 Kwi 2011 17:41 1602 6
REKLAMA
  • #1 9411333
    impactweb
    Poziom 9  
    Wiem, że problem brzmi dość banalnie, ale mimo wielu prób nie znalazłem rozwiązania. Internet ogólnie działa świetnie, ale czasem przy wejściu na dowolną stronę wyświetla się error 404, odświeżenie strony powoduje, że ładuje się normalnie (czasem trzeba to zrobić kilka razy). Bywa, że np strona YouTube załaduje się bez problemu, ale sam film na niej już nie, znowu trzeba naciskać F5. Podobnie jest na FTP mojej strony, z którego bardzo aktywnie korzystam, często wysyłając setki niewielkich plików i tu ten problem jest bardzo uciążliwy - po wysłaniu ok 10 plików na serwer nagle wysyłanie zatrzymuje się, anulowanie go, rozłączenie i ponowne połączanie z FTP pozwala wysyłać dalej. Podobnie jest np z Torrentami, zwykle dopiero za nastym razem program poprawnie łączy się z trackerami, aby pobrać listę użytkowników dzielących dany plik.

Myślę, że publikowanie tu ustawień sieci nie jest potrzebne, bo 'normalnie' net działa szybko i sprawnie.

Pozdrawiam, z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9418945
    sezamnet
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam.

Po czym pan wnioskuje że połączenie internetowe działa poprawnie?

Z pana opisu wynika że właśnie problem jest z połączeniem internetowym. Może pan poszukać rozwiązania w samym systemie, też może pan podłączyć inny komputer i sprawdzić czy objawy są podobne. Przy takim teście jednak należy pamiętać że w przypadku połączenia bezprzewodowego każda karta sieciowa może pracować lepiej lub gorzej.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9420538
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    poprostu generujesz duży ruch , router się wiesza , z jakiego operatora korzystasz??
  • REKLAMA
  • #4 9420670
    impactweb
    Poziom 9  
    osiedlowa sieć, 30 megabitów.
  • REKLAMA
  • #5 9422739
    sezamnet
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Ma pan dostęp do konfiguracji routera końcowego, czyli tego który jest u pana?

Jeśli tak proszę spróbować przejść na standard "b" połączenia bezprzewodowego.

Jeśli pan może podać więcej informacji to będzie dobrze.

Jeśli ma pan "czysty" system to ja bym zgłosił problem pana usługodawcy.
  • #6 9423472
    impactweb
    Poziom 9  
    to jest kablowy net, nie jestem w domu aktualnie jesli chodzi o info, a o jakie konkretnie info chodzi.
  • #7 9637980
    nagileon
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.

ping 4.2.2.2 -t

ping google.com -t

Jakie sa czasy i czy sa przerwy ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z przerywanymi połączeniami internetowymi, objawiającymi się błędem 404 przy ładowaniu stron oraz problemami z przesyłaniem plików przez FTP. Mimo że internet działa generalnie dobrze, czasami konieczne jest odświeżenie strony, aby poprawnie załadować zawartość. Użytkownik korzysta z osiedlowej sieci kablowej o prędkości 30 megabitów. Odpowiedzi sugerują sprawdzenie konfiguracji routera, testowanie połączenia z innym komputerem oraz monitorowanie pingów do zdiagnozowania problemów z połączeniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA