logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór splitera przewodowego na 6 dekoderów Philips 6010 i TS4P/Cyfra+

simhak 23 Kwi 2011 00:01 3343 6
REKLAMA
  • #1 9430102
    simhak
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 336
    Witam.
    Jak w temacie, dekodery SD, obecnie Philips 6010 i TS4P w ramach multiroom na modułach.
    Czas promocji na multiroom się kończy, stąd potrzeba zmiany sposobu podziału i przy okazji rozbudowy instalacji.

Proszę o podanie sprawdzonych konfiguracji, pozostałe dekodery też będą z "rodziny" powyższych, raczej nie będą pracowały wszystkie jednocześnie.
  • REKLAMA
  • #2 9430423
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9430730
    ansat
    Poziom 25  
    Ocena: 68
    Medium IV firmy S.L.J. Elektronik.Pracują z dekoderami C+ bez żadnych problemów od 16 miesięcy.
  • #4 9435545
    simhak
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 336
    Blue Line wydaje się być dobrym pomysłem, pytanie czy ma jakieś predyspozycje lub ograniczenia co do dekoderów z jakimi współpracuje...

Medium IV z tego co widziałem obsługuje 4 dekodery, tutaj potrzeba 6 więc raczej odpada, chyba że koledze chodziło o wykożystanie dwóch urządzeń, gdzie jedno z nich zamiast karty operatora współpracowałoby z kartą klienta drugiego urządzenia...
    Wspomniałem, że wszystkie dekodery nie będą pracować jednocześnie, ale nie można wykluczyć takiej sytuacji.

Podczas poszukiwań napotkałem spliter "na picu" na 6-8 dekoderów, proszę o ocenę takiego rozwiązania w porównaniu do powyższych...
  • REKLAMA
  • #5 9435616
    Dexmen
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Ja zaproponuje BIG Spliter Smar Card II stabilne zero problemów obsługują dużo tunerów.Link
    Pozdrawiam
    ]Link[/url]
  • REKLAMA
  • #6 9436185
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 9437878
    Dexmen
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Mi Big chodzi z 6 tunerami i żadnych problemow .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono wybór splitera przewodowego do obsługi 6 dekoderów Philips 6010 i TS4P w systemie multiroom. Użytkownicy polecają różne modele splitterów, w tym BluLine, Medium IV oraz BIG Spliter Smart Card II. BluLine jest chwalony za stabilność pracy z dekoderami, natomiast Medium IV obsługuje do 4 dekoderów, co może być niewystarczające. BIG Spliter Smart Card II z kolei działa z 6 tunerami bez problemów, chociaż niektórzy użytkownicy zauważają, że może mieć problemy przy większej liczbie podłączonych dekoderów. Użytkownicy sugerują również rozważenie splitterów "na picu" dla większej liczby dekoderów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA