tener napisał: Wydaje się, że USB nie do końca działa... Udało mi się za to dostać do wbudowanego linuxa. Recepta:
1. Łączymy się z routerem przez telnet. Przykład pod windows xp: start->uruchom, wpisujemy "telnet gateway"
2. Logujemy się jako 'admin', hasło 'DSL4ad'.
3. Wpisujemy komendę 'sh'. Jest ona ukryta z jakiegoś powodu.
4. W tym momencie jesteśmy w zwykłym linuxie i możemy wydawać typowe komendy dla tego systemu.
Panowie dziś na prośbę kolegi przez pulpit zdalny grzebałem chwile w tym ruterze, połaczenie wykonałem nie przez telnet tylko przez putty.
moje wnioski:
w systemie są widoczne wszystkie włożone do urządzenia pendrive czy to na USB1.1 czy 2.0.
za to brak jest polecenia edycji plików oraz nie ma żadnego programu, który po stronie rutera otworzyłby dostęp do plików.
można użyć tylko wget więc jęli ktoś ma samozaparcie i chce coś z tym ruterem zrobić trzeba przygotować programy takie jak scp albo ftp i wgrać je do systemu za pomocą wget`a pliki powinny pochodzić z UCLINUX bo chyba taka versja systemu tam jest, po wgraniu np. ftp możemy po stronie rutera nawiązać sesję z dowolnym przygotowanym ftp i wgrać na niego zawartość katalogu webs tam jest całe serce servisu www. Trzeba przejrzeć skrypty js i pliki html może gdzieś dialog coś zaremował.
pozdro. Gal_kris