Witam,
Mam od przeszło 4 miesięcy neostradę z TV na Livebox'ie.
Usługa działała bezproblemowo.. transfery miałem w zależności od pory dnia.. od 6 do 11 Mb/s.. wszystko działało zasadniczo pięknie do przedwczoraj.
Mimo ładnej synchronizacji do 11Mbs ciągle rwało połączenia.. po dniu.. już Livebox synchronizował już tylko na 7Mb/s ale nic to nie zmieniło, bo internet nie działał.
Telefon do serwisu TP i jakis magik stestował linię i stwierdził, ze trzeba downgrade'ować do 2Mb/s bo linia nie spełnia parametrów..
TU na forum przeczytałem, aby wstawić 2 mikrofiltr przed telefon i też tak zrobiłem.
Obecnie linia tak się synchronizuje:
Status linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 1020 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 12440 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 28.0 (dB)
Odległy koniec: 13.1 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 8 (dB)
Odległy koniec: 7 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 1
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
Nie rwie mi połączeń, ale realny transfer mam ok. 1Mbs, pingi ok 300ms, kiedy wcześniej przez ostatnie 4 miesiące były na poziomie 30 ms.
Czy ma ktoś jakis pomysł ?
Mam od przeszło 4 miesięcy neostradę z TV na Livebox'ie.
Usługa działała bezproblemowo.. transfery miałem w zależności od pory dnia.. od 6 do 11 Mb/s.. wszystko działało zasadniczo pięknie do przedwczoraj.
Mimo ładnej synchronizacji do 11Mbs ciągle rwało połączenia.. po dniu.. już Livebox synchronizował już tylko na 7Mb/s ale nic to nie zmieniło, bo internet nie działał.
Telefon do serwisu TP i jakis magik stestował linię i stwierdził, ze trzeba downgrade'ować do 2Mb/s bo linia nie spełnia parametrów..
TU na forum przeczytałem, aby wstawić 2 mikrofiltr przed telefon i też tak zrobiłem.
Obecnie linia tak się synchronizuje:
Status linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 1020 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 12440 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 28.0 (dB)
Odległy koniec: 13.1 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 8 (dB)
Odległy koniec: 7 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 1
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
Nie rwie mi połączeń, ale realny transfer mam ok. 1Mbs, pingi ok 300ms, kiedy wcześniej przez ostatnie 4 miesiące były na poziomie 30 ms.
Czy ma ktoś jakis pomysł ?