logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Do jakich odtwarzaczy pasuje zmieniarka Kenwood KDC-C603 z 13-pinowym wejściem?

pyzio100 07 Lis 2004 09:57 2061 8
REKLAMA
  • #1 966598
    pyzio100
    Poziom 11  
    Witam!!!
    Czy ktoś nie wie do jakich odtwarzaczy moge podłączyć tą zmieniarke?
    Wejście do radia ma kształt prostokątny i jest 13-pinowe. Patrzyłem na allegro ale tam odtwarzacze kenwood-a (na zdjeciach) mają wejscie okrągłe. Jeżeli ktoś sie orientuje to prosze o pomoc.
    Z góry dzięki!!!
    Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #2 966617
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    to jest chyba bardzo stary typ .opis znajdż na studio24.prv
  • #3 969902
    pyzio100
    Poziom 11  
    A może ktos ma taka zmieniarke i wie jaki oryginalnie tam jest kabel, a dokładniej jakie wtyczki ma po obu końcach??Doszedłem do wniosku że razem ze zmieniarką kenwooda dostałem kabel do zmieniarki blau punkta ale nie jestem tego pewien. Mój kabel od strony zmieniarki ma 13 pinową okrągłą wtyczke a od strony radia prostokątną także 13 pinową ze ściętym lewym górnym rogiem.
  • REKLAMA
  • #4 970626
    c280
    Poziom 27  
    stary i nowy typ są zamienne kabel możesz miećoryginał tylko potrzebna lest przelotka musze poszukać rozpiski
  • REKLAMA
  • #5 972093
    pyzio100
    Poziom 11  
    A jeśli kupie wtyczke okrągłą i przylutuje w miejsce starej (tej prostokątnej do radia) to będzie to działało? na studio24.prv.pl jest rozpis jaki kolor kabelka i do której nóżki więc nie powinno byc problemów?
  • REKLAMA
  • #6 987801
    c280
    Poziom 27  
    jesli sa podane kolory to kolor w kolor i musi chodzić
  • #7 990166
    pyzio100
    Poziom 11  
    a tak miedzy nami to jakiej cyny powinienem użyć ???
    kompletnie sie nie orientuje.
  • #9 1107983
    pyzio100
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki za pomoc !!!
    Zmieniarka działa!!!
    Jestescie debeściaki!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Zmieniarka Kenwood KDC-C603 posiada 13-pinowe prostokątne wejście, które jest charakterystyczne dla starszych modeli. W dyskusji podkreślono, że istnieją dwa typy zmieniarek – stary i nowy – które są zamienne, jednak mogą wymagać odpowiedniej przejściówki lub kabla. Kabel oryginalny do zmieniarki Kenwood może różnić się od kabla do zmieniarki Blaupunkt, co powoduje konieczność dopasowania wtyczek. Możliwe jest samodzielne lutowanie wtyczek, stosując schematy kolorów przewodów dostępne na stronach takich jak studio24.prv.pl. Do lutowania zalecana jest cyna LC60. Wskazano również na dostępność instrukcji i kompatybilności modeli Kenwood w sieci, co pomaga w doborze odpowiedniego radia. Ostatecznie zmieniarka została poprawnie podłączona i działała bez problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA