logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki zasilacz samochodowy 19V 4,74A 90W do ASUS K50IE-SX159 za 100zł?

Damianusix 29 Kwi 2011 11:55 2330 6
REKLAMA
  • #1 9450997
    Damianusix
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam,

posiadam laptopa ASUS K50IE-SX159 i rozglądam się za zasilaczem samochodowym (19V; 4,74A; 90W wejście 5,5mmx2,5mm) do niego. Na allegro dopatrzyłem się kilku aukcji, jednak nazwy firm od zasilaczy jak i ich specyfikacja nic mi nie mówią (bezpieczny czy szajs). Ogólnie mogę przeznaczyć na ów zasilacz ok 100zł. Proszę o doradzenie w wyborze ponieważ na forum nic nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #2 9451268
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 834
    Za te aukcje to Twój temat leci do kosza.... Lepiej idź do jakiegoś choćby Media Markt i tam pooglądaj - przynajmniej możesz coś mocniejszego (co nawet jest zalecane) kupić mając na to kilkanaście złotych z racji kosztu przesyłki. Dobry będzie taki co ma 2-3 złącza dla laptopa nie zestaw 50-ciu.
  • REKLAMA
  • #3 9452317
    Damianusix
    Poziom 11  
    Cytat:
    Lepiej idź do jakiegoś choćby Media Markt i tam pooglądaj - przynajmniej możesz coś mocniejszego (co nawet jest zalecane) kupić mając na to kilkanaście złotych z racji kosztu przesyłki. Dobry będzie taki co ma 2-3 złącza dla laptopa nie zestaw 50-ciu.

Nie dostałem nawet porządniej odpowiedzi. :|
    Dobry/moczniejszy czyli jaki? Jakiej firmy, na co patrzeć przy zakupie. Laptop to delikatna sprawa dlatego proszę o MĄDRE odpowiedzi, a nie...

BTW.Nie zależy mi na tym żeby miały kilka złącz tylko to jedno przeznaczone do laptopa.
  • REKLAMA
  • #4 9452905
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1683
    Ehh, szukaj się zepsuło?

Były już takie tematy...

Kupujesz przetwornicę 150W (lub mocniejszą) np:
    https://www.hurt.com.pl/index.php?o=shpp&i=4545
    i podłączasz oryginalny zasilacz dowolnego laptopa z jego wszystkimi zabezpieczeniami. Dodatkowo możesz zasilać 230V inne urządzenia niskiej mocy, gdy nie używasz laptopa.
  • #5 9454286
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 834
    Taki zestaw przetwornic to u przesada - z jednego akumulatora do drugiego po drodze będą ... trzy. Po co tyle zabawy :?:

Wybierz przetwornicę z zapasem chociaż kolo 5-10% tego, co oferuje oryginalny zasilacz sieciowy, jakiejkolwiek znanej firmy, unikaj taniochy no name.
  • REKLAMA
  • #6 10849743
    robo014h
    Poziom 10  
    Witam ! Co do przetwornicy samochodowej 12V na 230V to za nim ją kupisz zrób próbę czy Twój orginalny zasilacz od laptopa ruszy , sam poszedłem tą drogą i niestety przetwornica 150W gryzie się z zasilaczem od ASUSA inne urządzenia takie jak : żarówka ,wentylator,telewizorek pracują , a przetwornica impulsowa od lapka niestety nie .

Dodano po 6 [minuty]:

Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie tego problemu to droższy ale pewny zasilacz samochodowy dedykowany do twojego laptopa masz wtedy pewność żę bedzie to dobrze i bezpieczne { dla twojego laptopa} pracować . Na ALLEGRO za około 70 zł kupisz bez problemu dobry zasilacz i będziesz spokojny że Twój laptop jest bezpieczny
  • #7 17056355
    Damianusix
    Poziom 11  
    Zamykam zapomniany wątek :)
    Zasilacz kupiony oryginalny dedykowany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zasilacza samochodowego 19V 4,74A 90W do laptopa ASUS K50IE-SX159 w cenie do 100 zł. W odpowiedziach sugerowane są różne opcje, w tym zakup przetwornicy 150W, jednak podkreślono, że lepszym rozwiązaniem jest zakup dedykowanego zasilacza samochodowego, co zapewni bezpieczeństwo laptopa. Wskazano na konieczność unikania tanich, nieznanych marek oraz zalecano wybór zasilacza od renomowanych producentów. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na zakup oryginalnego zasilacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA