logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odmowa dostępu przy usuwaniu filmów po użyciu All Playera - jak rozwiązać?

szybi111 30 Kwi 2011 07:00 1502 7
REKLAMA
  • #1 9453511
    szybi111
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Mam następujący problem. Po włączeniu filmu i zamknięciu go (używam All Playera) nie mogę danego filmu usunąć do kosza. Wyskakuje mi błąd: odmowa dostępu. Mam sprawdzić czy film nie jest aktualnie używany przez jakąś aplikację lub czy dysk nie jest chroniony. Sprawę rozwiązuje restart systemu ale jest to uciążliwe. Może jakiś kodek uniemożliwia usunięcie filmu. Nie instalowałem osobno żadnych kodeków tylko zrobiłem aktualizację w All Player.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9453514
    Kodi14
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    Sprawdź w menadżerze zadań czy po wyłączeniu allplayera on jest dalej w zadaniach, sprawdź też na innym odtwarzaczu, podaj swój system operacyjny.
  • REKLAMA
  • #3 9453729
    luk1492
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Próbowałeś użyć programu Unlocker?
  • REKLAMA
  • #4 9454193
    szybi111
    Poziom 9  
    Mój system to XP SP3. W menedżer zadań (aplikacje) po zamknięciu odtwarzacza all playera nie ma na liście. Nie próbowałem innych odtwarzaczy dlatego,że chciałbym nadal korzystać z obecnego. Przez wiele lat korzystałem z niego i nie było takich problemów.
    Nie korzystałem z programu unlocker. Nie wyobrażam sobie aby za każdym razem korzystać z programu do wyrzucenia filmu.
  • REKLAMA
  • #5 9454198
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Odinstaluj program All Player i zainstaluj inny program multimedialny np:VLC.
  • #6 9454263
    szybi111
    Poziom 9  
    Nie da się tego naprawić?
  • #7 9454285
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1099
    http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653 - by sprawdzić co "trzyma".
    Natomiast generalnym i bezinwazyjnym rozwiązaniem jest odczekanie (program - w tym wypadku film - zostanie "zwolniony"). Nie pomnę dokładnie, ale coś mi się majaczy, iż maksymalny czas, przez który, w takich wypadkach, system blokuje pliki to ok. 60 minut.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #8 9458764
    szybi111
    Poziom 9  
    Skorzystałem z unlockera. Działa. Wyskoczyło mi coś takiego jak w załączniku.Jakość nie najlepsza ale wystarczy zrobić powiększenie 200% i wszystko widać.
    Załączniki:
    • Dok1.doc (79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z usuwaniem filmów po ich odtworzeniu w programie All Player, otrzymując komunikat o odmowie dostępu. Problemy występują mimo zamknięcia aplikacji, a jedynym rozwiązaniem jest restart systemu. Użytkownik nie korzystał z dodatkowych kodeków, a jedynie zaktualizował All Player. W odpowiedziach sugerowane są różne metody rozwiązania, w tym sprawdzenie menedżera zadań, użycie programu Unlocker, odczekanie na zwolnienie pliku przez system, a także rozważenie zmiany odtwarzacza na VLC. Użytkownik potwierdził, że Unlocker pomógł w rozwiązaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA