logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka i wgrać nowy soft do Alcatel OT 311?

beatbass 07 Lis 2004 20:47 1329 7
REKLAMA
  • #1 968358
    beatbass
    Poziom 11  
    Witam.
    Czytalem rozne posty dotyczace sciagania simlocka i wgrywania softu do ot 311 jednak nie sa one konkretne.
    Prosze napiszcie mi jakim programem sciagnac z niego simlocka a jakim wgrac nowego softa,
    podajcie adresy gdzie moge sciagnac te programy lub wyslijcie mi je na maia.
    Co to znaczy zrobic BACKUP FULLFLASHA czy kopie eep/tehzone i full flasha jak to sie robi,
    jakim programem.
    mam kabel z osobnym zasilaniem.
    opiszcie wszystko w miare dokladnie gdyz jestem poczatkujacym.
    z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 968746
    blik
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Co do zdjęcia smoka z alcatela 311 programów jest wszędzie pełno , temat jast przecież dość stary . Pamiętaj tylko , robiąc smoka koniecznie szukaj programu, który robi backup eeprom np. HenichSGU 1,8 .
    Jeżeli nie zrobisz beckupa , a po zabiegu telefon będzie martwy , to go możesz już nie postawić i możesz go wyrzucić .
    Jeżeli chodzi o flasz szczerze odradzam . To jest na przwdę wredny telefon do flaszowania częściej go można zespuć , niż postawić .
  • REKLAMA
  • #3 968750
    blik
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Co do zdjęcia smoka z alcatela 311 programów jest wszędzie pełno , temat jast przecież dość stary . Pamiętaj tylko , robiąc smoka koniecznie szukaj programu, który robi backup eeprom np. HenichSGU 1,8 .
    Jeżeli nie zrobisz beckupa , a po zabiegu telefon będzie martwy , to go możesz już nie postawić i możesz go wyrzucić .
    Jeżeli chodzi o flasz szczerze odradzam . To jest na przwdę wredny telefon do flaszowania częściej go można zespuć , niż postawić .
  • #4 968917
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    sorry, ale tez jak na razie nie radze Ci brac sie za flashowanie czy zmiane jezora...
    Co do smoka to masz RobsonaGSM, Alcatel Total Service by All-katell v5.0, Henricha v1.8 (nie robi wszystkich wersji), Henricha v 4.3, Wraya 5.5 (nie polecam Wraya 2.0!)... W poszczegolnych programach masz opcje do robienia kopii flasha (backupu), np. Read fullflash, do robienia kopii eeproma (np. Read eeprom, Create eep backup...)
    Wiekszosc softu znajdziesz tu: http://www.unlockeasy.com/modules.php?name=Do...download&cid=14&min=10&orderby=titleA&show=10
  • REKLAMA
  • #5 969058
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    jak uwalisz fona to daj znac , mam vygisa on flashuje i sinloka sciagnie
  • #6 977601
    djtoma
    Poziom 11  
    A czy ma ktoś kalkulator kodów do tego telefonu???Bo szukałem na tym forum i nie moge znaleźć.Proszę o link albo o wysłanie programu na mojego maila dj_toma(_at_)op.pl Z góry dzięki.
  • #7 1012955
    KaziuWichura
    Poziom 24  
    Ocena: 33
    BONO napisał:
    jak uwalisz fona to daj znac , mam vygisa on flashuje i sinloka sciagnie

Jak mozesz to umiesc go tu.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej zdjęcia simlocka i wgrywania nowego oprogramowania do Alcatel OT 311 podkreślono, że istnieje wiele programów do zdjęcia simlocka, jednak kluczowe jest wykonanie backupu pamięci EEPROM przed jakimikolwiek operacjami, aby uniknąć trwałego uszkodzenia telefonu. Zalecanym narzędziem do backupu EEPROM jest HenichSGU w wersji 1.8. Flashowanie telefonu jest ryzykowne i często prowadzi do uszkodzenia urządzenia, dlatego jest odradzane. Do zdjęcia simlocka można użyć programów takich jak RobsonGSM, Alcatel Total Service by All-katell v5.0, Henrich v1.8 i v4.3 oraz Wray 5.5 (z wyłączeniem Wray 2.0). W programach tych dostępne są opcje tworzenia kopii pełnego flasha (fullflash) oraz EEPROM. Oprogramowanie i narzędzia można znaleźć na stronach takich jak unlockeasy.com. Wspomniano także o kablu z osobnym zasilaniem, który jest przydatny przy tych operacjach. Dodatkowo pojawiła się prośba o kalkulator kodów do telefonu, jednak nie podano konkretnego rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA