logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo AKF-0827R – jak wpisać kod po pojawieniu się napisu CODE i czterech kresek?

seba30 13 Lut 2003 23:58 7491 15
REKLAMA
  • #1 100586
    seba30
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Po podłączeniu zasilania napis CODE i obok niego migają cztery kreski nie reaguje na przyciskanie klawiszy z informacji znalezionych na forum wynika że licznik błędu jest ok. Proszę o informacje dot. wpisywania kodu.
    Załączniki:
    • DaewooAKF0827R.zip (383 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 100674
    car.soft
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Licznik bledow jest na 100% dobrze. Nie pamietam dokladnie tego radia ale sprobuj przytrzymac jakies 2 klawisze rownoczesnie. Tak jest w wiekszosci radii.
    ======================
  • REKLAMA
  • #3 102309
    seba30
    Poziom 15  
    dzięki car.soft za odpowiedź lb rzeczywiście był w porządku przyczyna tkwiła w uszkodzonym przycisku w panelu który blokował radio.
  • #4 270813
    aurek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Moze ktos zna kod fabryczny do AKF-0827RR
    :cry:

Dzieki
  • #5 270868
    oorobert
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    proszę niesprawdzałem
    Załączniki:
    • daewoo_code_calc.zip (7.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 270876
    seba30
    Poziom 15  
    każde radio ma w zasadzie inny kod, jeżeli odczytasz pamięć postaramy sie znaleść ten kod.
  • REKLAMA
  • #7 270929
    aurek
    Poziom 12  
    OK, sprobuje.

Wielkie Dzieki Wam
  • #8 272306
    aurek
    Poziom 12  
    Mam juz zassany *.bin i mam daewoo.exe (pozdrawiam oorobert), ale mozecie mi poradzic jak "domowym" sposobm zczytac ta pamiec z radyjka, gdyz jestem amatorem w tej materii.

seba30 :)
    oorobert :)

THX ALL
  • #9 272558
    oorobert
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    najtańszym sposobem jest pony prog sam go używam i żadko kiedy zawodzi
    Załączniki:
    • pony.zip (146.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 274038
    aurek
    Poziom 12  
    Ludzie Rewelka !
    Radyjko juz hula az milo !

:!: WIELKIE DZIEKI WAM :!:

Pozdrawiam

:)
  • #11 2308035
    m_atrix
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam,
    Zczytalem sobie wsad ponym,ale nie za bardzo wiem jak wyrwac z niej ow kod.Pomozecie?
    Do tego mam jeszcze jeden skis z tym radiem,a mianowicie nie zatrzymuje sie przy wyszukiwaniu stacji i nie programuje ich.jak wbije z manuala to jest ok i zapamieta,ale w trybie auto ani mru mru.
    W zalaczniku bin,ale wolalbym pomoc merytoryczna aby wiedziec niz gotowca w formie taki jest kod hehehe.
    Pozdrawiam
    kamil
    Załączniki:
    • AKF-0827RR.bin (2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 3013116
    kominiarz2
    Poziom 11  
    uhm witam jestem totalnym laikiem przyznaje sie ..... czytajac wypowiedzi na forum dowiedziałem sie ze mozna zczytac taki kod z pamieci radia ... cóz zakupiłem autko z radiem rozładował sie akumulator i nieszczescie gotowe .. poprzednia włascicielka auta ... zgubiła kod .. reszty mozna sie domyslic .... dlatego zapytuje sie jak zczytac pamiec ... tzn .. jaki programator potrzeba jaki program , jakie koszty i od czego zaczać .......znajomy mówił ze w Volvo ... wilgotnym palcem jezdził po kosci pamieci i wtedy radio wyrzucało rózne głupoty .... po czym sie załaczyło .. i mógł zmienić kod ... ehhh ale to było firmowe radio Volvo .. natomiast Leganza to nie Volvo ;( .. tak wiec .. jestem w przysłowiowej kropce .. niewiem od czego zaczac ... na miescie zaspiewali mi 120-130 za złamanie kodu .. gdzie za niewiele wieksze pieniadze bede miał nowe radio :( to woła o pomste do nieba .... tak wiec doradzcie kochani cóz mam czynic ....nacieszyłemn sie tym cudeńkiem3 miesiace ..szkoda .... piszac na poczatku laikiem .... cóz kazdy z nas jest laikiem ... człowiek uczy sie przez całe zycie .... z góry dziekuje za przeczytanie moich wypocin i licze na rade .. badz ukierunkowanie mnie :) ew. jakis namiar gdzie za rozsadne pieniadze mozna przywrócic go do zycia :) Pozdrawiam Marek
  • #14 3629654
    kominiarz2
    Poziom 11  
    Witaj .... Słuchaj najprostrza rzecz potrzebujesz program ICPROG 1.05 . Fakt program odczytuje i zapisuje pamieci ale ja uzywam tylko do odczytu ..... właczasz program .... ustawiasz COM i programator ....
    nastepnie ustawiasz rodzaj pamieci na 24c16 potem otwierasz swój plik BIN .... po otwarciu w pierwszej linijce powinno być:

0000:0012 0034 .....itd....

gdzie 1- pierwsza cyfra 2- druga 3- trzecia 4- czwarta ..... Pamietaj ze kod do radia zawiera cyfry z przedziału od 1-6 :) Pozdrawiam Marek :D jezeli cos rozjasniłem to miło mi :D
  • #15 4570123
    jar88
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam! mam maly problem... potrzebny mi kod do radia DAEWOO AKF-0827RR. mam juz program daewoo code calc i pony. i co teraz? prosilbym o dokladna instrukcje
  • #16 14577578
    Wiesiek i Edzia
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Wiem,że temat stary jak świat.Chciałem sobie złożyć radio pozyskane ze szrotu w drezynie (PKP) ale niestety potrzebny jest KOD....Radio to ładne i ciekawe Daewoo AKF-0827R PC 98012411.Gdyby ktoś mógł pomóc....

Podsumowanie tematu

✨ Po podłączeniu radia Daewoo AKF-0827R pojawia się napis CODE z migającymi czterema kreskami, a urządzenie nie reaguje na przyciski. Licznik błędów jest prawidłowy, a problem może wynikać z uszkodzonego przycisku blokującego panel. Wpisywanie kodu fabrycznego jest indywidualne dla każdego egzemplarza i wymaga odczytania pamięci EEPROM radia. Do tego celu polecany jest programator PonyProg oraz oprogramowanie ICPROG 1.05, które umożliwiają odczyt i zapis pamięci typu 24c16. Po zgraniu pliku BIN z pamięci można odczytać kod, który składa się z cyfr od 1 do 6, znajdujących się w pierwszych linijkach pliku. Istnieją także narzędzia takie jak daewoo.exe i daewoo code calc, które pomagają w dekodowaniu kodu zabezpieczającego. W przypadku braku kodu lub jego zgubienia, odblokowanie radia wymaga technicznego dostępu do pamięci lub kosztownej usługi serwisowej. Dodatkowo zgłaszany jest problem z automatycznym wyszukiwaniem stacji, który może wymagać osobnej diagnostyki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA