logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką maksymalną prędkość internetu mogę uzyskać na mojej linii?

woszek 09 Maj 2011 23:35 1682 5
REKLAMA
  • #1 9490344
    woszek
    Poziom 2  
    Witam jaka max szybkość internetu jest możliwa u mnie.
    Oto parametry linii:
    Jaką maksymalną prędkość internetu mogę uzyskać na mojej linii?

Pozdr.

Obraz poprawiłem. Następnym razem proszę stosować się do instrukcji umieszczania obrazów na forum [piterus99]
  • REKLAMA
  • #2 9490654
    erell
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Odległość do centrali niezła plus margin na downstream super, ale po stronie upload jest nie za fajnie. Generalnie możesz zaryzykować z 10-20Mb jeśli będzie niski margin to po stronie upload, ale przy tych obu prędkościach będzie taki sam ponieważ mają taką samą prędkość wysyłania w tych dwóch opcjach. Jeśli wystąpią problemy z tymi prędkościami dzwonisz i dostajesz migracje na 6Mb bez ponoszenia kosztów, ale nie sądzę by Ci te prędkości nie działały. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9490808
    woszek
    Poziom 2  
    No 6Mb już mam ale właśnie chciałbym zaryzykować z 20Mb he he i dlatego zapytałem czy da radę u mnie :)

Pozdrowionka :)
  • REKLAMA
  • #4 9491074
    geniusm
    Poziom 27  
    Ocena: 49
    20 Mb ma chyba na uplinku 1 Mb, a tyle na tym możesz nie uzyskać...
  • REKLAMA
  • #5 9491364
    terrade
    Poziom 36  
    Ocena: 8
    ... pójdzie w Annex M, ale mało kto to ma (a jeśli ma to lubi wybierać A, żeby mieć więcej na downloadzie).

Tutaj Attainable Rate nie ma co się sugerować, bo to błędy. Na upstream jest duży zapas, nie ma szans na 740, będzie dużo więcej, pewnie z >1000 (prędkość <900). Jeśli chodzi o download to zwykle można by liczyć na ok.12-15 Mb/s, ale tutaj Margin jest imponująco wysoki, więc można się otrzeć o maksimum dla tego tłumienia czyli 17 Mb/s. Oczywiście parametry muszą być bardzo stabilne, żeby ryzykować maksimum (z Marginami po 6 dB).
  • #6 9491719
    woszek
    Poziom 2  
    Fajnie by było jak i te 17Mb by było :)

Jakoś na dniach zadzwonię do Netii żeby zobaczyli pomiar prędkości :):) dla mnie nawet jak by i 10Mb działało to by było fajnie :):):):)

Pozdr.
REKLAMA