logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola T191 nie reaguje na ładowarkę, możliwa awaria baterii lub simlocka

cezar11 09 Lis 2004 00:13 1242 10
  • #1 971632
    cezar11
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Mam na warsztacie taki telefonik, tzn. Motorola Talkabuot 191 i jest martwy, nie reaguja na ładowarke, nie wiem czy czy byl sciagany simlock, bateria tez niepewna, ale telefon po kilku godzinach ładowania nie daje znaku zycia, tzn nie widac wcale tez czy wogole wykrywa ładowarke. Dodam ze sama ładowarka oczywiście sprawna. Poza tym jesli telefonu nie "przekombinował" jakiś serwisant to raczej jest nie kombinowany.
  • #2 971769
    jacus2
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam

Rozbierz telefonik i wyjmij mala bateryjke do podtrzymania pamieci, poczekaj chwile wloz ja i skrec fona.
    Radze tez zmienic sofcik na jakis wyzszy bo problem bedzie sie powtarzal

Pozdrawiam
  • #3 971778
    jacus2
    Poziom 15  
    Ocena: 2
  • #4 971934
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 974363
    cezar11
    Poziom 15  
    Dzięki cholopaki, wlasnie w dzien doszedlem do wniosku ze trzbea bateryjce pomóc, znaczy naladowalem ja zewnetrznym zasilaczem i potem od kiedy juz telefon startowal doladowalem w nim i juz bylo OKI. Szkoda ze dopiero tak pozno wpadlem na pomysla zeby sprawdzic napiece na baterii, ale poprostu uznalem, ze nawet jak bateria nie "pierwszej świezości" to jak ja sam telefon pomeczy to sie chociarz powinien podniesc na chwile chociazby z wpieta ladowarka. Obyło się bez reseta. Dzięki chłopaki za zainteresowanie.
  • #6 974581
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 1232623
    stasiu2323
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Wie ktoś może jakie parametry ma ta bateria. Chodzi mi o to ile ma wolt. Bo chwilowo nie moge takiej dostać i chciałem zastosować inną.
    Pozdrawiam
  • #8 1232916
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Bateria standard jak w 90% telefonów - 3,6V
  • #9 1235443
    stasiu2323
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Nie wiem czy sie dobrze wyraziłem. Chodziło mi o tą mała bareryjke do potrzymywania pamięci. Ile ona ma wolt?
    Pozdrawiam :)
  • #10 1236748
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Nie wiem w tym monencie jakie ma parametry bateryjka podtrzmująca ale z cała pewnością wiem ze nie wpływa na poprawna prace telefonu.
    Nie musisz wstawiać zastepczej.

Podsumowanie tematu

✨ Motorola Talkabout 191 nie reaguje na ładowarkę i pozostaje całkowicie martwa mimo kilku godzin ładowania. Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzonej baterii, co potwierdziło kilka osób z doświadczeniem z tym modelem. Zalecane jest rozebranie telefonu i wyjęcie małej baterii podtrzymującej pamięć, a następnie jej doładowanie zewnętrznym zasilaczem. Po naładowaniu baterii głównej telefon powinien się uruchomić bez potrzeby resetu czy ingerencji w oprogramowanie. Standardowa bateria ma napięcie 3,6 V. Mała bateria podtrzymująca pamięć nie wpływa na działanie telefonu i nie wymaga wymiany. W przypadku problemów z flashowaniem martwego telefonu dostępne są dodatkowe źródła pomocy na forach technicznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA