Cześć! Podłączam się do wątku. Tydzień temu wystąpił u mnie ten sam problem. Mam kompa na płytce Asrock a330ION na stałe podłączonego do TV LCD Samsunga kabelkiem i przez złącze hdmi. Wszystko było super, aż przestało działać ale co dziwne nie do końca. Do tej pory przy starcie kompa obraz pojawiał się od razu czyli od startu biosu. Teraz obrazu nie ma wogole z tego łącza chyba, że ustawie sterowniki z Win 7 (nie nvidii) . Zainstalowałem od nowa system i zauważyłem, że przy sterach windowsa hdmi zaczyna działać ale tylko wtedy gdy wyjmę i ponownie wsadzę kabel przy uruchomionym systemie. Trochę to niewygodne zwłaszcza że przy zainstalowaniu dedykowanych sterowników do płyty lub oryginalnych nvidii hdmi w ogóle przestaje działać. Płytę mam na gwarancji i nie wiem co się stało i czy to uszkodzenie czy inna przyczyna niepodlegająca gwarancji. Dodam, że przeinstalowałem Bioz aby się upewnić, że z nim wszystko w porządku. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam!
Jednak chyba uwalone HDMI. Nawet kiedy uda mi się uzyskać obraz to system nie rozpoznaje monitora tak jak to było wcześniej, nie mogę ustawić rozdzielczości większej niż 1280 x 728 i brak jest dźwięku. Brakuje mi pomysłu co mogło się innego stać bo sprawdzałem na różnych kablach i podłączałem drugi komp (laptop) i wygląda że wina jest po stronie płyty głównej.