logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Cyfrowy Polsat] Sagemcom ESI-88-po parogodzinnym nieużywaniu nie włącza się...

Jackziom 14 Maj 2011 17:52 2505 5
REKLAMA
  • #1 9505127
    Jackziom
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    Witam!

Otóż mam dekoder satelitarny taki jak w temacie... Występuje w nim taki problem:

1) Po postoju z nocy na dzień (ok. 8-12h) czyli tak jak kończę oglądać telewizję, ok 23 i zaczynam np. o 10 rano...po przyciśnięciu na pilocie guzika na dekoderze miga czerwona dioda i na wyświetlaczu piszę "init", dekoder nie włącza się, trzeba go zresetować odłączając od zasilania bo inaczej nie da rady-próbowałem!

2) Bywało też tak, że dekoder normalnie załączał się a nie było na wyjściu audio dźwięku, dopiero po takim samym resecie jak w punkcie 1) i ponownym uruchomieniu dźwięk działał poprawnie...ale to już się nie dzieje!

Nie wiem co z tym fantem zrobić, być może jest to wina soft`u, tylko, że ten soft który mam jest najnowszy ;( -nie jestem tego pewien ale twierdzę tak ponieważ jak klikam pobierz oprogramowanie to nic się nie dzieje... BTW-oprogramowanie dekoder pobiera przez satelitę tak? Bo chyba nie musi być podłączony do internetu... nie znam się na tym tak dobrze.

Za wszelką pomoc i rady...serdecznie dziękuje!

Pozdrawiam-Jackziom!
  • REKLAMA
  • #2 9505647
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9505773
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Do wymiany główny elektrolit za prostownikiem dla prawidłowego działania powinno być na nim ponad 300v ale jak na gwarancji to jak kolega pisał
  • REKLAMA
  • #4 9517412
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 9528141
    Jackziom
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    Okej, dziękuje! Umówiłem się z lokalnym dystrybutorem CP, że zgłoszę się z problemem i w ramach gwarancji mogą wymienić oczywiście na nowy egzemplarz!

Jak już będzie wymieniony, to napiszę co i jak!
  • #6 9528155
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Regulamin p. 3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji.
    Jest gwarancja - wymiana.
REKLAMA