logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung B3410 DELPHI - Krzaki na LCD, wymiana płytki czy filterków?

koras1234 14 Maj 2011 18:46 4239 6
REKLAMA
  • #1 9505292
    koras1234
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam
    Mam problem z samsungiem b3410.
    Problem przedstawiam na zdjeciu.
    Myślałem, że to wina taśmy więc kupiłem nową oryginalną samsunga.
    Dalej to samo. Przegrzałem filterki obok złacza, przeczyściłem i poprawiłem luty na płytce łączącej tasme z LCD.
    W/w płytka do wymiany czy filterki do wymiany?
    Miał ktoś podobny problem, zebym był pewny z czym działac?

Samsung B3410 DELPHI - Krzaki na LCD, wymiana płytki czy filterków?
  • REKLAMA
  • #2 9505354
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 115
    Druga rzecz po taśmie to lcd do podstawienia, później płyta.
  • REKLAMA
  • #3 9505476
    koras1234
    Poziom 14  
    Tylko, że ten telefon czasem chodzi jak najbardziej ok. Normalnie pokazuje i wszystko działa.
    On był po minimalnym zalaniu, troszke zawilgocona była płytka łącząca tasme z LCD od strony guzików (na złączach nie było grama śladów zalania) i troche na plycie kawałek od złacza taśmy.

A druga sprawa nie mam na stanie ani LCD ani płyty do tego.
  • REKLAMA
  • #4 9510195
    rgsm
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Mam identyczny problem, kupiłem nowy LCD i dalej to samo. Moze ta mała płytka łaczaca LCD, digitizer i kamere?
  • #5 9511093
    koras1234
    Poziom 14  
    Ja zaraz wypieprze te 5 filtrów obok złacza taśmy na płycie i pozwieram drutami, chwile sie pobawie ale bede pewny czy to to czy nie, bo w k770i tak samo te filtry szwankują.

Kurde te filtry są rezystancyjne, a w SE indukcyjne.
    Między wyjściem a wejśćiem rezystancja ma wynosić 200 Ohm z tolerancja do 30 Ohm.

Sprawdź u siebie. U mnie na dwóch filterkach, na kilku nogach mam 155-160 Ohm czyli ciut za mało, na reszcie od 170 w góre do 200
  • REKLAMA
  • #6 9511672
    rgsm
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    U mnie jednak okazała sie tasma. Płyta głowna jest sprawna.
  • #7 9511983
    koras1234
    Poziom 14  
    Wie ktoś od czego będą pasować filtry do tego Delphi ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung B3410, który objawia się nieprawidłowym działaniem wyświetlacza LCD. Po wymianie taśmy i próbach naprawy, w tym czyszczeniu i poprawie lutów, problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzone filtry lub sam wyświetlacz. Wskazano również na możliwość, że problem może leżeć w płycie głównej, jednak niektórzy użytkownicy potwierdzają, że w ich przypadkach to taśma była źródłem problemu. Pojawiły się również sugestie dotyczące pomiaru rezystancji filtrów w celu diagnozy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA