logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co sprawdzić w pierwszej kolejności w Nokia 6020 po zalaniu wodą?

15 Maj 2011 20:41 2056 8
REKLAMA
  • #1 9509729
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 9512352
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Nie wiem czy się opłaca już coś z tym robić, bo nie wygląda to zbyt optymistycznie.
  • REKLAMA
  • #3 9512754
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 9512919
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Dobrze jeszcze raz wyczyść i wygrzej układ flash, program w ogóle jej nie widzi.
  • #5 9512991
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 9513264
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Tak z ciekawości - na zdjęciu w pierwszym poście telefon jest jeszcze przed kąpielą? ;)
  • #7 9513282
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 9513358
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Nie no czytałem, że kąpałeś, ale chciałem się upewnić, bo różne rzeczy już widziałem w swojej karierze :) Bynajmniej nie było to jakieś złośliwe pytanie :)

Wracając do tematu. Tak jak pisze fisher8, wygrzej telefon. Jeżeli nie pomoże to pewnie będzie padnięty procek, flash albo UEM. Na zdjęciu widać, że UPP ma już trochę zjedzony kołnierzyk, a to trochę źle wróży. Zmierz ile prądu pobiera telefon i czy zmienia się pobór prądu po kliknięciu włącznika. Jeżeli ten telefon nie ma jakiejś wartości sentymentalnej to nie wiem czy to warto naprawiać.
  • #9 9513415
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Nokia 6020, który został poważnie zalany wodą. Po umyciu i wysuszeniu urządzenia, nie reaguje na ładowarkę. W odpowiedziach zasugerowano, aby najpierw dokładnie wyczyścić telefon i wygrzać układ flash, ponieważ program nie wykrywa urządzenia. Zauważono, że UPP ma uszkodzony kołnierzyk, co może wskazywać na poważniejsze uszkodzenia, takie jak uszkodzenie procesora, flasha lub UEM. Użytkownik rozważał naprawę, ale ostatecznie zdecydował się na rezygnację, ponieważ telefon nie ma dla niego wartości sentymentalnej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA