logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Sprzedam] Sprzedam wzmacniacz Diora WS 508, stan użyteczny, drobne modyfikacje

Książe Radziwił 16 Maj 2011 10:41 1136 3
  • #1 9511415
    Książe Radziwił
    Poziom 21  
    Ocena: 40
    Jak w tytule , wzmacniacz po przejściach , to co przerabiał poprzedni właściciel nie jest mi znane , lecz w miarę własnych możliwości doprowadziłem go do stanu użyteczności.

Fotki mogę wysłać chętnym.

Wzmacniaczowi brakuje gumowej tylnej nóżki , jest zamiast niej śruba, front panel stan dobry , nieoryginalna gałka od balansu , klawisze:tuner,cd,aux,phono,tape,mon/eq są oklejone papierem czarnym samoprzylepnym ponieważ oryginalne były w tragicznym stanie w gałce volume jak widać na jednym ze zdjęć z potencjometru świeci czerwona dioda ,niestety po założeniu gałki tej czerwieni nie widać , być może światłowód jest źle ułożony,znaczek diora jest czarny wytarty,przycisk power jest nieoryginalny jak i również jego podświetlenie,lecz spełnia swoją funkcję bez problemu,patrząc na tył wszystko w porządku oprócz tego że brakuje dwóch plastików na gniazda sieciowe,oraz bezpiecznik sieciowy jest nieco wysunięty,a teraz środek,transformator nieoryginalny ale spełnia jako tako swoją funkcję , należało by go wymienić na toroid. Bezpieczniki nie są zwatowane ,są wstawione oryginalne schematowe wartości 2*F3,15A 1*T630mA 2*T4A,Radiator na układzie stk również nieoryginalny poza tym wszystko ok,nadmienię jeszcze że wzmacniacz aby grał równo balans potencjometr musi być ustawiony trochę na lewą stronę ,oraz wzmacniacz bez sygnału po cichu pyka ,pykanie to można porównać do włączania "power"w starszych wzmacniaczach diory , z tym że nie jest ono aż tak głośne ,słychać to lekko w tle. Do wzmacniacza jest oryginalny działający pilot.Wzmacniacz normalnie gra i działa na funkcje podawane mu z pilota, w mojej ocenie sprzęt do dopracowania a będzie grał długo.

Cena myślę że 100 zł plus wysyłka , bowiem sam układ stk z tego wzmacniacza wart jest 50 zł,a pilot drugie tyle .Na wszystkie pytania chętnie odpowiem.
  • #2 9511775
    Maniak_unitra
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Nadal aktualne? Jestem Zainteresowany proszę o fotki motur18(_at_)o2.pl
  • #3 9512445
    grucadarek
    Poziom 10  
    witam jest jeszcze aktualne poprosze o foto
  • #4 9686355
    Książe Radziwił
    Poziom 21