logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program obsłuży programator JDM do kości MX25L1005?

makada 18 Maj 2011 10:21 4322 9
REKLAMA
  • #1 9518810
    makada
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Panowie proszę nie krzyczcie. W sprawach programowania jestem dosyć świeży i dlatego potrzebuje waszej pomocy. Potrafię się posługiwać programatorem JDM, ale potrzebuje zaprogramować kość taką jak w temacie. Wsad do niej znalazłem, znalazłem również schemat programatora wg Rayera ale nigdzie nie mogę znaleźć programu który by odsłużył ten programator. Bardzo proszę o jakiegoś linka do tego programu i ewentualnie krótki opis jak się nim posługiwać.
  • REKLAMA
  • #3 9518940
    makada
    Poziom 12  
    O wybawco. Nawet nie wiesz jak jestem wdzięczny. Od tygodni tego szukałem. ale jeszcze tak dla pewności zapytam czy z tym programatorem wg Rayera to na pewno zadziała? Podam link do tego programatora http://rayer.ic.cz/elektro/spipgm.htm
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9518954
    radio-service
    Poziom 35  
    Ocena: 212
    Nie wiem :( . Nie programowałem jeszcze tych pamięci :( . Do tego programatora z linku który podałeś jest też program na tej samej stronie .
  • #5 9518992
    makada
    Poziom 12  
    Jakieś programy pościągałem ale one przy odpalaniu tylko błysną na czarno i nic się nie uruchamia. I dlatego zawracam gitarę. Może mógłbyś mi wskazać który to? Bo ja już nic z tego nie rozumiem. I oczywiście wciskam pomógł.
  • REKLAMA
  • #7 9519073
    makada
    Poziom 12  
    Ło. Oj moja wiedza jest jeszcze malutka. Możesz opisać ja to się robi?
  • #8 9519107
    radio-service
    Poziom 35  
    Ocena: 212
    Jak nie masz DOS w komputerze to o wierszu poleceń możesz zapomnieć . Poszukaj w google'ach czegoś co obsłuży twoją pamięć i co najważniejsze zrobi to pod Windows .
  • REKLAMA
  • #9 9519134
    makada
    Poziom 12  
    Ok. Bardzo mi pomogłeś. Już powinienem sobie poradzić. Stokrotne dzięki.
  • #10 9526813
    makada
    Poziom 12  
    A jednak sobie nie poradziłem więc znowu proszę o pomoc. Poskładałem ten programator do "kupy", podłączyłem , ale za żadne skarby świata nie mogę go uruchomić. I teraz nie wiem czy programu nie potrafię uruchomić czy może uwalona kość. Bo niby przy starcie programu, program powinien widzieć kość, ale nic się nie dzieje nawet się nie uruchamia. Ponoć jakoś można z wiersza poleceń uruchomić ten program ale jak? Problem rozwiązany. Udało mi się zakupić całą płytkę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do obsługi programatora JDM w celu zaprogramowania pamięci MX25L1005. Otrzymuje kilka linków do stron z programami oraz informację, że pamięć ta korzysta z interfejsu SPI. Wskazano, że programy dostępne na stronie Rayera działają, ale wymagają uruchomienia z wiersza poleceń. Użytkownik ma trudności z uruchomieniem programatora i nie jest pewny, czy problem leży w oprogramowaniu, czy w samej pamięci. Ostatecznie informuje, że udało mu się zakupić całą płytkę, co rozwiązało jego problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA