A jeszcze pytanie jakiej mocy wystarczy zasilacz do 7900gs przy configu asrock 775Dual-VSTA 1,5gb ram proc dual core 1,6, wystarczy 350 czy będzie cięzko ?
Bo 7900gs jest troche mocniejsza od 8600gt. Jesli kolega potrzebuje tylko sama czysta moc to 7900 bedzie lepsza. Jednak faktycznie seria 8xxx ma wsparcia do hd i bodajze nowsze shadery Przy 7900gs zastanowilbym sie nad drozsza o zupelne grosze 7900gt, ktora jest zdecydowanie mocniejsza od obydwu tych kart.
O 8800 nie ma co chyba wspominac bo to juz troche inny przedzial cenowy.
Właśnie, jaki zasilacz? Co do karty to chyba nikt nie czyta co piszę. 8600GT troche lepiej radzi sobie w nowszych grach od 7900GS, jeśli szybsza to GTS która też jest szybsza od 7900GT.
Obsługa Pure Video HD - już można oglądać FullHD np.: na MCM-Home Cinema (wykorzystuje DXVA) - 0bciążenie CPU ~25%
Tak samo Flash korzysta z dobrodziejstw Pure Video HD - i filmy 1080 np.: z YT także są wyświetlane płynnie - choc w tym wypadku przy znacznie większym udziale CPU.
Hmm 19,5A na linii 12V? Podoła ale żeby go nie mordować kup w niedługim czasie coś lepszego. Ten się pod tym nie posypie ale nie będzie pracował w zbyt dobrych dla niego warunkach. Z tymi przeglądarkami to masz rację, mój Radek HD4830 z najnowszymi sterami skutecznie wspomaga Firefoxa 4
Pisałem myśląc o 8600GT, GTS też by działał. Ten zasilacz to udana konstrukcja, trzeba tylko dbać by się nie przytykał od kurzu. Tagan TG380-U01 ma niewiele większą obciążalność dwunastki a nie bałem się zapiąć mu 8800GTX.
256MB czy 512MB to dla tej kart nie ma znaczenia.
512MB przydałoby się do większych rozdzielczości niż 1024/768, a ta karta nie pozwala na grę w takich rozdzielczościach.
Jeżeli może tą kartę kupić z 512MB pamięci w cenie karty z 256MB lub niewiele drożej to wtedy niech kupuje.
W innym wypadku nie opłaca się dopłacać za dodatkowe 256MB, którego wcale może nie wykorzystać bo karta jest za mało wydajna aby uruchomić tytuły w rozdzielczości wyższej niż 1024/768 przy rozsądnej ilości detali i jakości tekstur.
Zgadzam sie z tymi wypowiedziami lecz miałem do wyboru 512 za cenę 5 zł większą i za niewielkie pieniądze, i tylko się zastanawiałem czy pociągnie. Dziękuje wszystkim za pomoc
✨ W dyskusji porównano dwie karty graficzne: Gainward GeForce 7900GS 512MB 256bit oraz Asus 8600GT 256MB 128bit. Użytkownicy wskazali, że 7900GS jest nieco mocniejsza, jednak 8600GT lepiej radzi sobie w nowszych grach dzięki wsparciu dla HD i nowszym shaderom. W kontekście zasilania, zasilacz FSP 350W może być wystarczający, ale zaleca się ostrożność, aby nie przeciążać go. W przypadku gier wymagających większej pamięci, 512MB może być korzystniejsze, ale nie zawsze konieczne, zwłaszcza przy rozdzielczościach poniżej 1024x768. Użytkownicy podkreślili, że przy wyborze karty warto zwrócić uwagę na jej wydajność w kontekście planowanych zastosowań. Wygenerowane przez model językowy.