logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy głośniki Visaton W300 z Allegro za 70zł są oryginalne?

piapia 10 Lis 2004 19:13 2294 6
REKLAMA
  • #1 975808
    piapia
    Poziom 24  
    Ocena: 23
    Witam. Pojawily sie na allegro głosniki Visaton w dziwnie niskich cenach. Przykladowo W300 w sklepie kosztuje ok 320zł na allegro 70zł ?

czy ktos juz kupil te glosniczki i moze potwierdzic ich oryginalnosc?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 975818
    tomaszo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    Cena sugeruje naprawe i to niekoniecznie profesjonalna... Link??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 975841
    tomaszo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    Moze "spadly z TIRa".... Raczej az takich promocji nie ma...
  • REKLAMA
  • #5 975848
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    To na bank nie są orginalne Visatony
  • #6 975870
    piapia
    Poziom 24  
    Tak sie zastanawiam, zeby kupic dla znajomego 2xW300 do Altusow 140.

Czy te obudowy maja BR? - bo widze dwa otwory ponizej potencjometrow.
    Jakie maja wymiary?

Basowy to GDN 30/60/1 co z parametrow wskazuje na obudowe zamknieta o duzej objetosci.

ps. myslic ze allegrowicz z takim starzem by sobie na cos takiego pozwolil?
  • #7 981977
    piapia
    Poziom 24  
    Witam. Wczoraj odezwał sie do mnie sprzedawca ;-)
    Czekałem na zdjeciaci ok tygodnia, ale i tak ich nie otrzymałem.
    Odezwał sie ponieważ jak to napisał stosowałem spam przeciw niemu ;-)
    A ja tylko grzecznie powysylalem do osob z wieksza iloscia komentarzy zapytanie czy pewni sa autentycznosci zakupu - jestem przezorny;-)

Wysłał na mnie zgłoszenie do adminow allegro, niestety musiałem zrobic to samo.

Wczoraj troche z nim mailowałem, nie wyparł sie ani razu ze to Alphardy z serii EW ... ;-)
    Wypomiałem mu rowniez aukcje wzmacniaczem Panelowym do subwoofera
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32077686
    jak widac po komentarzach tylko jedna osoba domyslila sie ze to oszustwo - reszta poprstu sie nie znała.
    Allegrowicz podał nieprawdziwe najistotniejsze dane wzmacniacza, mianowicie moc: 224W/4Ohm. W rzeczywistosci wzmacniacz ma ok. 50W/4Ohm - dostepny na aukcji uczciwego allegrowicza:
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34181818

Najlepsze sa zdania:
    "Nie jestem światowej sławy znawcą głośników. Swego czasu nawet udało mi się w dobrej wierze kupić podróbkę tonsila. dałem się nabrac.
    Możliwe że to jest jakiś majstersztyk - ale nie mój.
    Poza tym jestem w 100% przekonany, że to są prawdziwe visatony.
    Mam je od gościa, który regularnie jeździ do niemiec. Ostatnio nie był tam od 2-3 tygodni i dlatego nikomu nie wysłałem ani jednego głośnika."

czyli sprzedawca czeka az sie zbierze wieksze grono kupujacych, zwleka z wysylka, zeby nie dostac szybko negatywa. Ale i tak wychodzi z założenia za 1 na 2 osoby rozpoznaja ze to nie Visaton.

pozdrawim
    ps. zobaczymy co odpisza admini z allegro. Mozna zglosic te aukcje ze sprzedajacy narusza zasady allegro - to jest anonimowe, w prawym, gornym rogu. Im wiecej osob sie tym zainteresuje tym szybciej usuna mu te aukcjie. Nie pozwolcie zeby naciagnal kolejnych kupujacych!

Podsumowanie tematu

✨ Na Allegro pojawiły się głośniki Visaton W300 w cenie znacznie niższej niż sklepowa (około 70 zł zamiast 320 zł). Użytkownicy podejrzewają, że oferta może dotyczyć podróbek lub masowej naprawy uszkodzonych egzemplarzy, co sugeruje niska cena. Sprzedawca nie dostarczył zdjęć na czas i zgłosił użytkownika do administracji Allegro za rzekomy spam. W rozmowie mailowej sprzedawca nie zaprzeczył, że oferowane głośniki to modele Alphardy z serii EW, a nie oryginalne Visatony. Dodatkowo pojawiły się wątpliwości co do parametrów technicznych i autentyczności innych aukcji tego sprzedawcy, np. wzmacniacza panelowego o zawyżonej mocy. Dyskusja wskazuje na dużą ostrożność przy zakupie tych głośników, brak potwierdzenia oryginalności oraz podejrzenie oszustwa lub sprzedaży podróbek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA