logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX-W36D3PD/U - przywieziony z Angli - wsad do eepromu.

ticof 20 Maj 2011 14:34 1627 6
REKLAMA
  • #1 9526634
    ticof
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Panasonic TX-W36D3DP chasiss EURO-3HWS przywieziony z Anglii i potrzebuję znać ustawienia opcji w service2. Doczytałem na forum, ze bajty w op1 odpowiadają za standard fonii i odblokowanie całego pasma głowicy.
    Czy ktoś wie jak powinny być ustawione wszystkie bajty w service 2.
    A może ktoś posiada wsad do eepromu 24c16 dla chassis EURO-3HWS. Przeszukałem cały net i do tego chassis nic nie znalazłem. Info tutaj lub na gg 4325020

Regulamin pkt 3.1.13 - tylko 17 błędów, tak na szybko licząc. Proszę poprawić. [@m]
  • REKLAMA
  • #2 9531225
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6864
    Zobacz czy masz głowicę -tuner ENV57D03G3 ...wtedy możesz kombinować
    jak masz inną > a tak wskazuje literka /U w nazwie W36D3PD/U

to raczej masz zmienione oprogramowanie procka SDA30C164-2 i inna głowicę ?!

Ten procek chodził ze scalakiem w torze IF ( pośr.) TDA4474 chyba w TV Schneider i w nim zdejmowało się zworke pin.3 scalaka (pin. SIF input switch ma być w powietrzu ) i standardy przełączał automatycznie

Zobacz co u Ciebie w torze IF.
  • REKLAMA
  • #3 9531278
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Jak już sprawdzisz, czy masz tuner pełnozakresowy i p.cz. multistandard, to możesz spróbować wsad z naszej bazy, wprawdzie do chassis Euro-3HW, ale może będzie pasował?
    I popraw te błędy w pierwszym poście- przypominam p. 3.3 regulaminu Forum.
  • REKLAMA
  • #4 9535090
    ticof
    Poziom 13  
    Sprawdziłem i głowica zamontowana w nim jest pełnozakresowa. Jest to ENV57D02G3, a scalak w p.cz. to LA7577N.
    Wgrałem tez wsad do eepromu dostępny na elektrodzie, ale do EURO-3HW do modelu TX-W32D3F i odbiornik zachowuje sie następujaco:
    -przełaczajac programy obraz ginie i jest czarny, jest tylko w momencie włączenia odbiornika,
    -głowica jest pełnozakresowa, weszły wszystkie pasma.
    -fonii brak na głosnikach, ale na gniezdzie słuchawkowym jest prawidłowa.
    Widocznie bajty w opcjacj są inaczej ustawione.
  • #5 9537440
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6864
    Ktoś kiedyś na forum Elektroda napisał
    Cytat:
    Przestroiłem ten sprzęcik za pomocą fonii rymi podstawowej + stereo i śmiga
    aż się kurzy ! W sumie bardzo prościutko i szybciutko...wpiąłem się z wejściem
    fonii na wyjście z głowicy, wyjście fonii na wyjście filtru SAW, które jest
    podłączone do 8p układu LA7577N, zasilanie ok. 9 V podawane na układ LA7577N (p9).
    Próbowałem to przestrojenie zrobić za pomocą generatorka FG3 MJM...zajęło mi to
    masę czasu a efektu widac nie było żadnego...W związku z powyższym proponuję
    wszystkim aby nie bawić się z wynalazkami MJM, ponieważ prtzestrojenie fonią RYMI
    jest naprawdę banalnie proste i robi się to niezwykle szybko.
  • REKLAMA
  • #6 9537495
    ticof
    Poziom 13  
    Ok, sprawę fonii można załatwić za pomocą RIMI, ale co z pasmem głowicy?. Jest kablówka i sporo programów jest w pasmie VHF? Zaznaczam, że głowica i tak jest w nim pełnozakresowa, tylko pasma są aktualnie w opcjach service2 zablokowane.
  • #7 9537848
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Możesz przecież porównać dane z pamięci. Ta z bazy ma pełne pasmo, jak piszesz. Przecież powinieneś widzieć różnice w trybie, a potem metodą prób i błędów ustawić opcje.
    Lub porównując dane komórek pamięci w programatorze, zmieniać je, aż trafisz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje ustawień opcji w trybie serwisowym dla telewizora Panasonic TX-W36D3PD/U, który został przywieziony z Anglii. Zauważa, że bajty w opcji 1 odpowiadają za standard fonii i odblokowanie pasma głowicy. Po sprawdzeniu, głowica ENV57D02G3 jest pełnozakresowa, a scalak LA7577N. Użytkownik wgrał wsad do eepromu z modelu TX-W32D3F, jednak telewizor nie działa prawidłowo: obraz znika przy przełączaniu programów, a dźwięk jest dostępny tylko na gnieździe słuchawkowym. Wskazano, że bajty w opcjach serwisowych mogą być źle ustawione, co wymaga dalszej analizy i porównania danych z pamięci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA