logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Casio Exilim EX-Z2 - Da się ściągnąć blokade 10 min dla VIDEO ?

Heihachi Mishima 20 Maj 2011 23:44 926 0
REKLAMA
  • #1 9528439
    Heihachi Mishima
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Witam
    Mam casio z750 który kręci filmy do oporu aż zapełni kartę pamięci.
    Kupiłem casio Z2 który dla video ma limit 10 minut :[
    Oglądałem w edytorze zawartość firmwaru od z750 i z2 jest tam mnóstwo rzeczy z frazami time record itp. ale nie jestem programistą i nie wiem co by tu zmienić by chociaż z tych 10 minut dać tam minimum 20min lub bardziej unlimited.

Czy może jest jakiś super program do edytowania firmwarów casio ?

(Jeszcze opis mały jak to jest po wciśnięciu record dla filmu. Mam kartę sd załóżmy 4gb jak wcisnę record to najpierw na ekranie pokazuje się czas możliwy do zapisania na filmy czyli jest to 00:40:00 minut a po chwili te 00:40:00 zmienia się na 00:09:59 i robi ten 10 minutowy film i zatrzymuje się : ( i znowu muszę wciskać kolejny raz żeby pokazało 00:30:00 i robi 10 kolejne a ja chce więcej za jednym razem :(

Podejrzewam że chodzi tu o cholerny FAT16 i pliki nie większe niż 2gb lub 4gb dla FAT32.
    10 minut filmu zajmuje nie cały 1gb. Był bym happy gdy by było chociaż te 20 minut na 1 film to nie przekroczyło by to 2GB.

Jak by ktoś z szanownych forumowiczów programistów chciał się podjąć to mogę podesłać firmware od z750 i od z2.
  • REKLAMA
REKLAMA