logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pentagram Cerberus – brak sygnału ADSL, dioda nie świeci, internet Szeptel Annex A

Adasinio97 21 Maj 2011 09:27 2235 7
REKLAMA
  • #1 9528851
    Adasinio97
    Poziom 10  
    Witam! Mam cerberusa od pentagrama. Kupiłem go wczoraj i od razu miałem problemy. Nie umiałem go ustawic a gdy dziś znalazłem instrukcję na internecie to włączam router a tutaj lampka od adsl mi nie działa. CO mam zrobić bo bez tego nawet na stronę konfiguracyjną routera nei wejdę. Na modemie ten kabel telefoniczny działa. Mam internet z szeptela annex a
  • REKLAMA
  • #2 9529076
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    Konkrety Adasinio97, konkrety!
    - dokładny model routera
    - nazwa dostawcy Internetu
    - nazwa usługi
    - lista komputerów jakie chcesz podłączyć wraz z wersjami Windows
  • REKLAMA
  • #3 9529453
    maestrolbk
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    linia adsl nie jest potrzebna do wejscia na strone routera. łączysz sie za pomocą kabla LAN. W pentagramach domyślnie jest pewnie 192.168.1.1 haslo pewnie tez znasz. A lampka od adsl nie swieci..hmm musisz miec namieszane w w routerze w zakladce WAN. Zwolnij ustawienia i wprowadz ponownie. jezeli nadal nie mozesz wejsc w ustawienia (start/uruchom:CMD tu wpisz ipconfig /all, znajdz swoja karte sieciowa i zobacz przydzielone IP)zobacz jaki adres przydzielil Ci router bo zapewne masz włączone DHCP. Jezeli nadal nic.. reset !
  • REKLAMA
  • #4 9529556
    Adasinio97
    Poziom 10  
    mam internet od MNI dawniej szeptel chcę podłączyć na 2 pc z windowsem xp
  • REKLAMA
  • #7 9531773
    Adasinio97
    Poziom 10  
    tak mam ten co w linku jest a najlepsze jest to że na ich modemie działa wszystko inaczej bym nie pisał tego postu. To chyba coś z routerem
  • #8 9555598
    maestrolbk
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    a router kupiłeś nowy? Ja ostatnio nabyłem używke D-link i też miał podobne objawy..po oddaniu na gwarancje wymienili gniazdo zasilania.. :|

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problemy z routerem Pentagram Cerberus, który nie działa poprawnie, a lampka ADSL nie świeci. Po zakupie urządzenia i próbie konfiguracji, użytkownik nie może uzyskać dostępu do strony konfiguracyjnej routera. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że dostęp do ustawień routera można uzyskać przez kabel LAN, a lampka ADSL może nie świecić z powodu braku sygnału na centrali. Użytkownik potwierdza, że internet działa na modemie, co sugeruje problem z routerem. Wskazówki obejmują resetowanie ustawień routera oraz sprawdzenie konfiguracji WAN. Użytkownik korzysta z internetu od MNI (dawniej Szeptel) i planuje podłączyć dwa komputery z systemem Windows XP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA