logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować radiowęzeł w szkole z budżetem 1000 zł?

tomatow 10 Lis 2004 21:21 1148 5
REKLAMA
  • #1 976165
    tomatow
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Chodze do V LO w Warszawie. Jest to o tyle nietypowa szkoła, że posiada ona zupełni inną budowę niż pozostałe. Mianowicie jest jeden duży hol a naokoło niego antresola i sale. System nagłośnienia rozwiązany jest w następujący sposób. Na dole stoją dwie duże kolumny na stojakiach, które praktycznie wystarczają do nagłośnienia całej szkoły. Razem z przyjaciólmi zamierzamy uruchomić w szkoel radio węzeł. Neistety skorzystanie z szkolnego sprzetu odpada. Szukam informacji jakiego sprzetu użyć, gdzie mozna go kupić i szczerze mówiąc, byłbym zadowolony, gdybym uzyskał tu jakieś fachowe porady. Póki co myślałem o jakimś wzmacniaczu (2x 100-200W) i do tego jakieś dwa duże głośniki... interesuję się elektroniką, ale sprawy związane z Audio są dla mnie obce.
    PS Budżet naszej radio-stacji :P wynosi ok 1000zł
  • REKLAMA
  • #2 976398
    Nap5teR
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    2 kolumny?? A ile jest pięter? ja bym proponował po kilka mniejszych głśników na każdym piętrze. tak aby wszędzie było słychać dzwięk.
  • REKLAMA
  • #3 976481
    tomatow
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    No właśnie nie ma pieter. Hmmm jakby to opisać... Szkoła to jedna wielka hala z salami po bokach. nie ma pięter. Jest tylko antresola wzdłuż ścian. Nie ma korytarzy. Projekt z większą ilośćią głośników jest niewystarczający, bo nie mamy tylu pieniędzy, zeby zainstalować je w każdej sali. Dwie mocne kolumny na samym dole spełniają swoją rolę.
  • REKLAMA
  • #4 977114
    Nap5teR
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Nie chodziło mi o istalacje w kazdej sali akle np na dwóch koncach korytarza. Było by lepiej nagłośnione. Ale jak mówisz, że to co teraz masz spełnia dobrze swoje zadanie, to po co pytasz? Powiedz dokładnie co chcesz osiągnąć.
  • REKLAMA
  • #5 979278
    kazkla
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    Zadzwon do Wrześni do Tonsila oni produkowali głośniki radiowęzłowe na pewno zasugerują Ci konkretne rozwiązanie .
  • #6 980462
    koles_86
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    wezdz na strone www.dexon.pl moze cos tam znajdziesz.
REKLAMA