logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić folię miedzianą podobną do aluminiowej?

anglik20 23 Maj 2011 12:36 3945 4
REKLAMA
  • #1 9535534
    anglik20
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam.

Czy ktoś orientuje się, czy można kupić gdzieś taką folię miedzianą tak jak sreberko (aluminiową)? Istnieje coś takiego?
  • REKLAMA
  • #2 9535566
    D214d3k
    Poziom 39  
    Ocena: 630
    Popraw bo moderator wyrzuci do kosza.
    Napisz do czego ta folia będzie łatwiej coś podpowiedzieć. Taka folia jest dostępna w wielu rodzajach, jako samoprzylepna, metalizowany papier, folie podkładowe do złoceń ... . Link Jeśli masz płytki laminatu możesz spróbować zerwać warstwę miedzi w starszych płytkach bakelitowych jest to wykonalne.
  • REKLAMA
  • #3 9535574
    anglik20
    Poziom 14  
    Potrzebuję zrobić złącze na magnes (taka jakby folia namagnesowana) i do niego potrzebuję poprzyklejać kwadraciki przewodzącego czegoś o wymiarach 5x5 mm i do tych kwadracików powyprowadzać przewody.

Do sreberka nie chce sie lutować, bo próbowałem. A odrywanie takiej foli z płytek jest cholerni ciężkie, bo próbowałem...
  • REKLAMA
  • #5 9535649
    anglik20
    Poziom 14  
    Tak patrzą po tym 2-gim linku to pomyślałem, że może w empiku będzie taka folia. Będę musiał kiedyś się przejechać.

Ta druga będzie lepsza, bo patrząc po tej 1-szej (Conrad), to od strony kleju musiał bym druciki DME przylutować.

EDIT:

Co do linku z Conrad, to znalazłem.

W AVT odnalazłem taką folię: http://sklep.avt.pl/p/pl/485140/tasma+3m+1181+miedziana.html
    Jednak jakoś nie bardzo jestem przekonany co do kleju przewodzącego, nie wiem jaki może mieć opór.
REKLAMA