logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chińskie automaty do bram - opinie o jakości, montażu i serwisie

flashmob 25 Maj 2011 23:15 5737 5
  • #1 9544815
    flashmob
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam Was. Chciałbym zaczerpnąć trochę Waszych opinii na temat automatyki do bram z dalekiego wschodu. Czy jest to gałąź produkcji którą warto się zainteresować i wdrożyć do codziennego użytku? Podobno są to produkty przyzwoitej jakości, podobno nie są trudne w montażu. Jak jest w rzeczywistości? Jak z procesem gwarancji, pogwarancyjnym? Czy istnieją jakieś części zamienne na rynku?
    Czy sama konstrukcja, mechanizm, nadajniki działają dobrze, choćby porównywalnie do słabych produktów z rynku europejskiego?
  • #2 9545330
    przysniciel

Poziom 19  
    Ocena: 139
    nie ma teorii, najlepiej jest taki sprzęt rozebrać na części pierwsze, ocenić samemu jak wykonane są elementy i z czego. Coraz częściej w markowych sprzętach części stalowe czy mosiężne zastępuje się słabym plastikiem. Co do elektroniki też nie czuć większej różnicy. Z doświadczenia wiem, że najdłużej działają centrale z lat 90-tych, solidnie wykonane, jeszcze nie w SMD, przez co trudno jest o jakieś przebicie na wilgotnej płycie, czasem wystarczy poprawić luty albo zmienić przekaźnik. W nowych płytach najczęściej padają procki i po sprawie.
    Konto firmowe:
    Indest
    Hetmańska 10, Białystok, 15-157 | Tel.: 509XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.indest.pl
  • #3 9545517
    flashmob
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Szary przesuwacz bram wjazdowych o nazwisko Kowalski nie będzie się parał rozbieraniem siłownika... . Za tym sprzętem przemawia przede wszystkim CENA! Cena jest ich głównym atutem, chciałbym również poznać resztę zalet bądź to wad.
  • #4 9547955
    snopek4
    Poziom 20  
    Ocena: 173
    Jaka cena taki produkt. Co do gwarancji i dostępności części zamiennych należy o to pytać dystrybutora danego urządzenia - a że nie ma rzeczy które się nie psują i firm które są wieczne ( mam na myśli importerów z Chin), odpowiedź nasuwa się sama. Na forum już można poczytać trochę postów o poszukiwaniu elementów do napędów firmy Advisen, firma była i się zmyła a klienci szukują serwisu i części zamiennych.
    Podsumowując według mnie jest to loteria kupujemy tanio i służy nam to dobrych parę lat, lub należy się liczyć z tym iż po roku lub dwóch kupujemy nowy napęd.
    PS. Osobiście kieruję się dewizą: " Jestem biedny i nie stać mnie na tanie rzeczy"
    Pozdrawiam
  • #5 9552878
    lora
    Poziom 17  
    Ocena: 89
    Powiem krótko i z autopsji - daj sobie spokój :sm37:
    Pozdrawiam
REKLAMA