logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy TV LG 26LX2R-ZE, chassis ML-051a?

zebro 27 Maj 2011 00:33 3329 7
REKLAMA
  • #1 9548421
    zebro
    Poziom 23  
    Ocena: 139
    Witam, ww odbiornik śnieży na wszystkich podzakresach, kanały znajduje prawidłowo, wygląda to tak jakby zjechały nastawy ARW. Potrzebuję porady jak wejść w tryb serwisowy. Trzymanie ok. 10sek. przycisku menu z pilota wywołuje password i po wpisaniu kodu 1105 jedynie pokazuje się menu trybu hotelowego. Próbowałem też metody jednoczesnego trzymania przycisku menu z pilota i menu tv, ale powoduje to także wywołanie wyświetlenia pól do wpisania kodu. Może trzeba wpisać jakiś inny kod by wejść w tryb serwisowy?? Proszę o info.
  • REKLAMA
  • #2 9549586
    JEDD
    Poziom 29  
    Ocena: 239
    A co z OK+OK?
  • REKLAMA
  • #3 9552349
    zebro
    Poziom 23  
    ok+ok nie skutkuje
  • #4 9552424
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Przeczytaj w instrukcji serwisowej jak można to zrobić.
  • #5 9553157
    zebro
    Poziom 23  
    Udało się - wejście w tryb : menu z pilota i menu klawiatury tv trzymać ok.10s, do momentu aż mignie tablica menu na ułamek sekundy w lewym górnym rogu ekranu. Trzeba puścić przyciski w tym właśnie momencie co mignie menu, jest to b. trudne i trzeba próbować aż do skutku. Ja trzymałem jeden przycisk cały czas (ten od pilota), a drugi puszczałem (ten od tv), trzeba to robić bardzo cierpliwie i uda się. Zwiększenie w AGC w opcji 1 nic nie zmienia, nadal obraz śnieży zarówno na zakresie VHF jak i UHF.
  • REKLAMA
  • #7 9553975
    zebro
    Poziom 23  
    ze scarta lub HDMI obraz prawidłowy, przymierzam się do wymiany głowicy 6700MF0012C znalazłem ją w sprzedaży u Lewandowskich w zaskakująco niskiej cenie 20zł.
  • REKLAMA
  • #8 9574247
    zebro
    Poziom 23  
    Witam, wymiana głowicy przywróciła poprawną pracę telewizora. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem LG 26LX2R-ZE, który śnieży na wszystkich podzakresach, mimo prawidłowego wyszukiwania kanałów. W celu wejścia w tryb serwisowy, użytkownik próbował różnych metod, w tym kombinacji przycisków na pilocie i telewizorze, jednak bezskutecznie. Ostatecznie udało mu się uzyskać dostęp do trybu serwisowego, trzymając jednocześnie przycisk menu z pilota i przycisk menu na telewizorze przez około 10 sekund, aż menu mignęło w lewym górnym rogu ekranu. Po wejściu do trybu serwisowego, zwiększenie AGC nie poprawiło jakości obrazu. Użytkownik zauważył, że obraz przez złącza SCART i HDMI był prawidłowy, co skłoniło go do wymiany głowicy (model 6700MF0012C), co ostatecznie przywróciło poprawną pracę telewizora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA