logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Vaio - nie uruchamia się za każdym razem, zasilanie?

tador50 28 Maj 2011 13:49 2382 8
REKLAMA
  • #1 9552648
    tador50
    Poziom 2  
    Witam,
    mam problemy z uruchamianiem Sony Vaio VPCF11M1E.
    Nie za każdym razem po naciśnięciu przycisku włączania reaguje, czasami startuje ale po kilku sekundach się wyłącza, w końcu udaje się go uruchomić prawidłowo.
    Co to może być?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9552840
    tador50
    Poziom 2  
    Dziękuję. Sprawdziłem na tej stronie poprzez S/N i niby mój notebook nie jest wadliwy. Używam go już ok. roku i dopiero teraz taki problem zaczął występować.
  • REKLAMA
  • #4 9552899
    michał3411_2007
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    Co do pierwszego pytania odnośnie problemów z włączeniem , popękane luty , tutaj jedynie serwis .
  • REKLAMA
  • #5 9555795
    tador50
    Poziom 2  
    Zmodyfikowałem BIOS korzystając z programu umieszczonego na ww. stronie i wczoraj nie było już żadnych problemów. Dzisiaj jednak rozpoczęły się od nowa.

Odnośnie lutów. Czy jest jakiś sensowny serwis w Warszawie, który mógłby to sprawdzić i ew. poprawić? Czy też pozostaje tylko wysłanie do serwisu Sony za granicę?
  • REKLAMA
  • #6 9556191
    michał3411_2007
    Poziom 29  
    Na gwarancji tylko wysyłka .
  • #7 9556361
    kmkm2
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Tak jak kolega wyżej pisze, wyślij na gwarancje laptop powinien jeszcze być na gwarancji. Jeśli kolega z jakiegoś powodu nie ma gwarancji proszę znaleźć serwis który wykona reballing(przelutowanie) a nie reflow(wygrzanie). Jeśli laptop posiada układ z wadliwej serii należy wymienić go na nowy.
  • #8 9556608
    michał3411_2007
    Poziom 29  
    kmkm2 napisał:
    Tak jak kolega wyżej pisze, wyślij na gwarancje laptop powinien jeszcze być na gwarancji. Jeśli kolega z jakiegoś powodu nie ma gwarancji proszę znaleźć serwis który wykona reballing(przelutowanie) a nie reflow(wygrzanie). Jeśli laptop posiada układ z wadliwej serii należy wymienić go na nowy.

Kolega nawet nie wie jaka tam jest karta grafiki i wypisuje bzdury .
  • #9 9556750
    kmkm2
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Faktycznie nie sprawdziłem dlatego też piszę warunkowo. Laptop powinien być na gwarancji. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z uruchamianiem laptopa Sony Vaio VPCF11M1E, który nie zawsze reaguje na przycisk włączania i czasami wyłącza się po kilku sekundach. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z wadliwych lutów, co wymaga serwisu. Użytkownik sprawdził, że jego model nie jest objęty programem wymiany, mimo że problemy zaczęły się po roku użytkowania. Zmodyfikowanie BIOS-u przyniosło chwilową poprawę, ale problemy powróciły. Użytkownik pyta o serwis w Warszawie, który mógłby naprawić usterkę, a także o możliwość wysyłki do serwisu Sony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA