logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Użycie monitora od laptopa zamiast monitora stacjonarnego.

atol74 12 Lis 2004 14:22 8282 4
REKLAMA
  • #1 980107
    atol74
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Kiedyś juz pytałem o to ale nie wziąłem pod uwage szczegółów i dlatego poruszam jeszcze raz temat. Czy ktoś wie jak to zrobić i czy w ogóle jest to możliwe? Mam dwa stare laptopy. Mam również w domu komputer stacjonarny z dużym monitorem. Chciałbym mój duży monitor usunąć i zamiast niego korzystać z monitora od laptopa. Jeśli jest możliwe podłączenie bezpośrednio do tego ekrany LCD to ok. a jak nie to biorę pod uwage podłączenie do całego modułu laptopa, tak, żeby w efekcie można było dane z kompa stacjonarnego oglądać na monitorze od laptopa? Czy coś takiego jest możliwe?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 980223
    atol74
    Poziom 12  
    Jeszcze coś. W tym laptopie jest jak chyba w każdym wyjście na dodatkowy monitor. Czy ono nie działa w drugą stronę też? Może wśród tych styków też są takie, które przyjmują sygnał a nie tylko nadają. I może za pomocą jakiegoś oprogramowania dałoby sie je wyświetlić na ekranie. No i jeszcze jedno: żeby to uczynić to musiałby byc uruchomiony windows czy wystarczyłoby tylko odpalic kompa np. bez dysku twardego(to lepsze rozwiązanie)-ale jeśli windows konieczny to akurat u mnie działa. Napiszcie co o tym sądzicie. Dzięki
  • REKLAMA
  • #3 980246
    przemo.t
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    Witam

jest to mozliwe ale troche grzebania z tym jest no i koszty... zobacz tu https://elektroda.pl/rtvforum/topic70364.html

CO do podpiecia w gniazdo D_SUB to nic z tego nie wyjdzie... konieczny jest sterownik do konkretnego LCD

A nie chcesz czasem sprzedac tych martyc od laptopa, konkretnie jednej : ) ?? podaj ich oznaczenia jesli mozesz

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 980731
    atol74
    Poziom 12  
    Szczerze mówiąc wolałbym wykorzystać jeszcze ten stary sprzęt niż za grosze sprzedać. Nie wiem jaka to matryca ale komputer Compaq Presario 1030. Zdaje się, że trzeba zajrzeć do środka, żeby sprawdzić symbol matrycy, tak? Kiedyś to rozbierałem ale nie zwróciłem uwagi.
    Mam jeszcze drugi bardzo stary ale nie pamiętam danych, bo nie mam go teraz w domu.Zdaje się, że firma TEAC. A swoją drogą to w jakiej cenie "chodzą" takie matryce (w przybliżeniu)?
    Czy ktoś może podjąłby się przeróbki laptopa do moich potrzeb? Jaki byłby koszt? A może dałbym jednego laptopka w zamian za przerobienie drugiego? Pomyślcie co z tym zrobić. Może dam laptopa a dacie swoją matryce, której znacie juz parametry?
  • #5 982065
    przemo.t
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    Cale laptopy w zaleznosci czy to jest 286,386,486 chodza na allegro w granicach 50-120 zl, Mnie interesowala by matryca od tego starego, nawet lepiej jak by byla czarno biala.
    Pozdrawiam

Temat omawiany w innych postach, dlatego zamykam
                                                                                        e.
REKLAMA