logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Active Sync 4.5 na Windows XP nie wykrywa HTC HD2 po restarcie systemu

fronek22 31 Maj 2011 12:18 2336 4
REKLAMA
  • #1 9562311
    fronek22
    Poziom 15  
    Ocena: 94
    Witam
    Problem polega na tym, że program Active Sync nie wykrywa mi do końca HTC HD2, HD mini, compact IV, . Dopiero gdy odinstaluje i zainstaluje go ponownie wszystko wraca do normy, ale ileż razy można AS odinstalowywać i instalować ponownie. Podejrzewam, że dzieje się tak po każdym wyłączeniu komptera. Po podłączeniu jest reakcja że podłączono pod port USB (dzwiękiem) lecz, żadnej komunikacji nie ma. Dodam, że kable USB jak i porty w kompie są sprawne.
  • REKLAMA
  • #2 9564936
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Ja bym się zastanowił co może Ci tak mieszać w systemie. Być może masz jakieś nietypowe oprogramowanie lub usługi, które mają wpływ na komunikację portu USB. Może korzystać z software od VMWare lub innych wirtualnych maszyn?
  • REKLAMA
  • #3 9566495
    fronek22
    Poziom 15  
    Usłyszałem dzisiaj, że może to być wina antywira lub firewalla i u mnie w pracy jest jakis Sophos antywirus, którego nie mogę wyłączyć (ograniczenia admina)
  • REKLAMA
  • #4 9567925
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    fronek22 napisał:
    Usłyszałem dzisiaj, że może to być wina antywira lub firewalla i u mnie w pracy jest jakis Sophos antywirus, którego nie mogę wyłączyć (ograniczenia admina)

Skoro mowa o komputerze, które jest dla Ciebie niezarządzalny (tzn. masz na nim ograniczone uprawnienia) to nie ma co dywagować, tylko powinieneś skontaktować się bezpośrednio z administratorem u siebie w pracy i jemu zgłosić swój problem.
  • #5 10454795
    fronek22
    Poziom 15  
    Wina tkwiła w starych sterownikach zainstalowanych na komputerze, trzeba było odinstalować activesynca i HTC Synca dodatkowo z dodaj usuń programy HTC river installer po czym zainstalować Najnowszy HTC Sync bo podczas samej instalacji najnowszego HTC synca komputer nie zastępywał starych sterowników nowymi.
REKLAMA