logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV 32-42 cale do 2000 zł pod Xboxa i filmy - co polecacie?

znudzonyhe 02 Cze 2011 07:35 2546 11
REKLAMA
  • #1 9568537
    znudzonyhe
    Poziom 10  
    Witam!
    Za Miesiąc mam zamiar kupić nowy TV myślałem na 32-42 calami
    Kompletnie sie na tym nie znam proszę o pomoc w wyborze
    tv będze służył do grania na konsoli no i oczywiście jakieś filmy na drugi plan schodzi oglądanie programów
    pozdrawiam i czekam na pomoc
  • REKLAMA
  • #2 9569345
    znudzonyhe
    Poziom 10  
    co powiecie na temat :
    SONY KDL-32EX501AEP

co lepsze do 2 tys lcd czy plazma ile cali, jaki wybrać 3,5m do tv pomóżcie prośba
  • #3 9571893
    D.C
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Jeden cal przekątnej ekranu wymaga 10 cm dystansu. Jeśli więc ekran telewizora ma 32" powinno się go oglądać z odległości około 3-3,5 m. Wybrany przez Ciebie model zapewni na pewno płynność zmieniających się obrazów, więc do grania i oglądania mocnych filmów powinien się sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #4 9572390
    Andrzej145TS
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    znudzonyhe napisał:

co lepsze do 2 tys lcd czy plazma ile cali, jaki wybrać 3,5m do tv pomóżcie prośba

Według mnie zawsze Plazma, ale aktualnie nie ma dostępnych plazm poniżej 37" i to też są jakieś resztki magazynowe ponieważ Panasonic z nowym rokiem zaprzestał produkcji plazm w tym rozmiarze. Ale ponieważ głównie chcesz grać na konsoli to LCD też będzie ok. a nawet w zależności od modelu LCD może być lepszy.

D.C napisał:
    Jeden cal przekątnej ekranu wymaga 10 cm dystansu. Jeśli więc ekran telewizora ma 32" powinno się go oglądać z odległości około 3-3,5 m. Wybrany przez Ciebie model zapewni na pewno płynność zmieniających się obrazów, więc do grania i oglądania mocnych filmów powinien się sprawdzić.

10 cm na cal to chyba gruba przesada. Takie wartości były dobre dla telewizorów kineskopowych, które świeciły niemiłosierni. Dla współczesnych LCD i Plazm jest zasadą to aby oglądający czół się komfortowo oglądając TV.
    Po pierwsze odległość od TV powinna być taka aby oglądający nie wodził wzrokiem po ekranie.
    Po drugie odległość uzależniona jest od jakości sygnału, czyli od tzw. pikselozy a mianowicie czym wyższa rozdzielczość tym odległość może być mniejsza.
    I tak dla TV 32" dla sygnału SD/analogowego wystarczająca jest odległość ok. 2,4m, dla sygnału HD 1,9m a dla sygnału FullHD 1,3m.
    Tak więc grając na konsoli np. PS3 można spokojnie siedzieć przed telewizorem w odległości w przedziale 1,3-1,9m.
  • #5 9572459
    dcr
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Ja ostatnio kupiłem mojej córce (z okazji Dnia Dziecka) Samsung Le32c450- właśnie jako uzupełnienie konsoli. Cena przyzwoita, obraz niezły. Trochę dźwięk kiepski, ale czego spodziewać się po tej klasie ...
    Zawsze można podłączyć głośniki zewnętrzne.
  • REKLAMA
  • #6 9572518
    znudzonyhe
    Poziom 10  
    dziki wielkie za odpowiedz w temacie
    to jak myślicie do grania odpowiedni dla mnie będze 40-42 cale??
    jaki tv polecacie 32-42 cale do 2000 tys ?? nie ukrywam ze chciałbym coś z sony ale philips i panasonic też może być, czy za taką kwote moge dostać tv z internetem?
  • REKLAMA
  • #7 9573205
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 9574964
    znudzonyhe
    Poziom 10  
    tak więc zastanawiam sie nad tym panasonickiem a sony, warty uwagi? gorszy czy lepszy z tego co wyczytałem ma dostep do internetu
    Sony Bravia KDL-32EX710
    PANASONIC TX-L32E30
    chciałbym żeby czytał napisy do filmów..
  • #9 9575198
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 9575472
    znudzonyhe
    Poziom 10  
    mógłbyś mi kolego podać jeszcze jakieś tv do wyboru?
    na tą chwile wybieram panasonicka tego co podałeś to będze najlepszy wybów w tej cenie? czyli nie ma co kombinować wybrać 32 cale tak ?
  • #11 9575772
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 9576192
    znudzonyhe
    Poziom 10  
    dobra jeszcze raz dzieki za pomoc... wybieram tego panasonicka 32 cale pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora o przekątnej 32-42 cale do 2000 zł, głównie do grania na konsoli Xbox oraz oglądania filmów. W dyskusji pojawiają się różne modele, w tym Sony KDL-32EX501AEP, Samsung LE32C450, Panasonic TX-L32E30 oraz Toshiba 32 SL 733. Uczestnicy podkreślają znaczenie niskiego input lagu dla gier oraz sugerują, że odległość od telewizora powinna wynosić około 1,3-2,4 m w zależności od rozdzielczości. Użytkownik rozważa również telewizory z dostępem do internetu. Ostatecznie decyduje się na model Panasonic 32 cale.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA