logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić i używać Box Prodigi z 2 CD? Szukam instrukcji i opisu działania

epol 13 Lis 2004 12:26 1380 8
REKLAMA
  • #1 982148
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Potrzebuje opisow do odpalenia box prodigi. jest to orginal kompletny + 2 CD. czy dotego jest osobny programik, co tym sie tak dokladniej da zrobic. prosze o linki z opisem dzialania tego boxa najlepiej po polsku.
    dzieki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2279028
    tedlep
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam, kupilem prodigi, kable, zasilacz, podlaczam telefon, prodigi mi go wykrywa (na monitorze telefonu wyskakuje napis "lokal mode") jest to nokia 6310i, chcialbym wgrac do niej najnowzy soft 7.0 tylko nie wiem jak:( prosilbym o polskie instrukcje obslugi jesli ktos ma, ewentualnie o wytlumaczenie jak to wgrac (soft tez mam:) )
  • REKLAMA
  • #4 2279463
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    Uzywasz Prodigy Plus? Czy jakiego programu, jaka wersja Boxa? :)
  • #6 2279799
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    w porgramie masz przeciez "help" poczytaj sobie na poczatek...
  • REKLAMA
  • #7 2286865
    tedlep
    Poziom 14  
    tak, odpalalem ten help, gdyby program mi dzialal to nie mialbym zadnych problemow, jednak po podlaczeniu calego sprzetu, program nawet nie info o telefonie (opcja phone info) a jest chyba wszystko podlaczone bo jest opcja "reset phone" i po jej nacisnieciu telefon sie resetuje, probowalem tak z roznymi 6310i i kazdej telefon nie widzi, probowalem wgrac najnowszy soft 7.0 i rowniez lipa (po ustawieniu sciezki manualnie) nie wgralo sie:(
  • #8 2286991
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    A flaszki masz w C:\program files\nokia\phoenix\products ? FIA masz, wszystko dobrze poisntalowane, podaj dokladny kom. bledu.
  • #9 2287046
    tedlep
    Poziom 14  
    MCU flashing - npl110_7.000
    Init flashing...
    Unable to init flashing mode!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy uruchomienia i obsługi boxa Prodigi wraz z dwoma dołączonymi płytami CD. Użytkownicy poszukują polskich instrukcji oraz opisów funkcji boxa, który służy do programowania i aktualizacji oprogramowania telefonów komórkowych, w tym modeli Nokia. Jeden z uczestników opisuje problem z wykrywaniem telefonu Nokia 6310i przez program Prodigi, mimo poprawnego podłączenia i pojawienia się na ekranie telefonu trybu "local mode". Próby wgrania najnowszego softu 7.0 kończą się niepowodzeniem, a program zgłasza błąd "Unable to init flashing mode". Wskazano, że w programie dostępna jest sekcja "help", która powinna pomóc w obsłudze, a także podano linki do stron z dodatkowymi informacjami o boxie Prodigi. Poruszono kwestie poprawnej instalacji plików firmware (FIA) i lokalizacji plików w katalogu Nokia Phoenix.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA