logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału w dekoderach Grundig z Anglii i Pace z Holandii - co robić?

LeWy11 13 Lis 2004 13:35 1502 6
REKLAMA
  • #1 982289
    LeWy11
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam posiadam dwa cyfrowe dekodery Grundig - z Anglii i Pace - z Holandii! I niestaty ale oba nie wdzi syg. z satelity ani nic! Na teśce nic nie wyhodzi 0 sygnalu! moze ktos mial juz taki problem od czego zaczac??
    Z gory dzieki za podpowiedz
    Pozdrawiam

To są chyba tunery PACE a nie peace... H(k).
  • REKLAMA
  • #2 983178
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    Napisz cos więcej: co to za modele, ewentualnie w jakiej platformie cyfrowej byłu stosowane.
  • REKLAMA
  • #3 1041134
    LeWy11
    Poziom 15  
    Witam dostałem wreszcie w swoje ręce jeden z tych dekoderów.
    Jest to PEACE SKY DIGIBOX.
    I jak go włacze na ekranie TV widze napisz : No SATELITE RECIVED.
    Jak wchodze w test to wyswietla mi 70% zasiegu tak jakby ale quality jest 0%.
    Ale jak wchodze juz nie pamietam gdzie pisze INSERT YPUR VIEWING CARD.
    Ale karty zadnej nie mam od tego dekodera.
    Czy jest jakaś możliwośc rozkodowania tego czy cos?? Porsze o pomoc
  • #4 1041144
    LeWy11
    Poziom 15  
    Witam dostałem wreszcie w swoje rece jeden z tych dekodrów jest to PEACE SKY DIGIBOX.
    Po właczeniu na ekaranie TV wyswielta MI sie NO SATELITE RECIVED.
    Po wejściu do jakiegos testu 70% zasiegu jest ale quality jest 0%.
    jak wchodze gdzies dalej to wyswietla mi natomiast INSTER YOUR VIEWING CARD.
    Ale ja zadnej karty nie mam:(
    Czy instnieje jakaś możliowśc uruchomienia tego?
    CO i jak, od czego zaczynac?
    A niestaty nie wiem w jakiej platformie grały:(
    Prosze o pomoc!
  • REKLAMA
  • #5 1041561
    erneest
    To tuner z brytyjskiej platformy SKY, w Polsce praktycznie nie przydatny, tym bardziej że nie masz karty. Żeby cokolwiek odebrac musisz mieć antene ustawiona na 28,2 stopnia, na satelitę Astra2/Eurobird.
  • REKLAMA
  • #7 2732578
    erneest
    @Trodzanek, niestety nie ma żadnego nieoficjalnego softu do żadnego Digiboxa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada dwa cyfrowe dekodery: Grundig z Anglii oraz Pace z Holandii, które nie odbierają sygnału satelitarnego. Jeden z dekoderów to model Peace Sky Digibox, który po włączeniu wyświetla komunikat "No SATELLITE RECEIVED" oraz test sygnału pokazujący około 70% zasięgu, ale 0% jakości. Dekoder wymaga karty dostępu, której użytkownik nie posiada, co uniemożliwia odbiór sygnału. Tuner pochodzi z brytyjskiej platformy SKY i wymaga anteny ustawionej na satelitę Astra2/Eurobird (28,2°E). Próby przeróbki oprogramowania lub korzystania z nieoficjalnego softu są nieskuteczne, gdyż nie istnieje dostępny nieoficjalny firmware dla tych modeli. Problemem jest brak kompatybilnej karty oraz odpowiedniego ustawienia anteny satelitarnej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA