logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY KV-28WS3D - Czerwonawy odcień bieli, czy można naprawić bez wymiany kineskopu?

frijerz 13 Lis 2004 19:11 1101 5
REKLAMA
  • #1 982982
    frijerz
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam, nie jestem elektronikiem, tylko uzytkownikiem ww. TV i mam problem: brak bieli, biel ma odcien czerwonawy, w serwisie powiedziano mi ze kineskop jest zuzyty i jedynie wymiana moze pomoc. Ale moze jest jakas inna mozliwosc? To spory wydatek, pewnie nieoplacalny. Prosze o porade.
  • REKLAMA
  • #2 982989
    Piotr Popiołkiewicz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Na nic innego bym nie stawiał ! To na pewno kineskop i nic już mu nie pomoże skoro fachowcy tak ocenili.
    Niestety wszystko sie kiebyś kąńczy.
    Pozdrawiam Piotr
  • REKLAMA
  • #3 983004
    kazikb1
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    Nie napisalec czy TV byl w serwisie Z diagnoza na odleglosc mozna sie pomylic Mozliwe ze jest nadzieja na poprawienie kolorow Czesto z bardzo dobrym wynikiem.
  • REKLAMA
  • #4 984099
    frijerz
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Bylem w servisie z tym TV. Ale nie zawsze mozna ufac wszystkim fachowcom (p. "USTERKA" ;) dlatego wiec chcialem popytac, poszukac jakiejs mozliwosci naprawy. Pomyslalem ze moze istnieje jakas opcja ustawienia "balansu bieli" moze przez menu serwisowe, bo poprzez zwykle menu nie ma takiej opcji.
    Moze jakas regeneracja kineskopu pomoglaby? Chcialbym uratowac ten TV bo w sumie jestem z niego zadowolony wiec kazda pomoc i proba sie liczą dla mnie.
  • REKLAMA
  • #5 986336
    hubert7063
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam,
    ja bym się nie spieszył tak z wymianą kineskopu i jak najbardziej próbowałbym ustawić balans bieli. moim zdaniem to powinno pomóc, a już na pewno od tego TRZEBA zacząć.
    powodzenia,
    pozdrawiam,
    hubert
  • #6 997908
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 45
    a strzelic go sie nie da ,tryb serwis niiewiele da.najpiwerw sprawdz emisje .mozna podwyszyc rzazenie
REKLAMA