Niestety, schemat, który podałeś jest od odbiornika radiowego a ja mam wzmacniacz. Kiedyś znalazłem ten schemat widocznie te oznaczenia Harman/Kardon zdublowały się.
http://www.tnt-audio.com/ampli/hk630_e.html
Niestety, schemat, który podałeś jest od odbiornika radiowego a ja mam wzmacniacz.
temat może już być nieaktualny, ale wygrzebałem na jednym z forów link do instrukcji serwisowej do tego wzmacniacza, dlatego umieszczam dla potomnych - link niestety jest płatny (prawie 5€), ale osoba, która o tym manualu pisała pobrała go i był OK. www.nodevice.com/manual/newmans/jblharman/HK630_smpdf/get46574.html
pozdrawiam,
Kraq
Dzięki za schemat może komuś się przyda.
W moim egzemplarzu były uszkodzone uswitche panelu - wymieniłem 6 szt. Objaw - wzmacniacz czasem samoczynnie przechodził w tryb stand-by, problem z wyborem źródła sygnału.
Dodatkowo uszkodzeniu ulegają przekaźniki włączające głośniki można zastosować Finder type 40.52, Omron G2R-2 lub inne podobne o napięciu cewki 12V. Objaw - jeden z głośników gra ciszej, czasami coś trzeszczy.
Dwa główne kondensatory filtrujące były wybrzuszone jednak trzymały pojemność i ESR. Wymieniłem na Nichicon for audio.
Po tej naprawie wzmacniacz działa bezawaryjnie już 3 rok.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.