Siema.
Mam takie pytanko. Ktory procesor jest lepszy AMD Phenom II 955 BE czy ----::---- 970 BE czy ----::---- 980 BE czy moze intel i5 2500k BOX. Czytam na necie i czytam i nie moge sie zdecydowac. Wedlug mnie duzej roznicy nie ma, a skad taka roznica w cenie ? np. 955 kosztuje +- 360zl a intel i5 kosztuje ponad 700zl.
A teraz karta. Interesuje mnie karta GF tylko nie wiem jaka, zastanawiam sie czy nie bardziej wydajnie bedzie np. procek amd 955 BE + GTX 570 czy moze intel i5 2500k + GTX 560Ti.
Dodam jeszcze ze planuje zlozyc teraz kompa bo moj terazniejszy juz nie ogarnia
(GF 8500 GT, intel E4300, 3 GB ramu, plyta glowna ASUS p5vd2 vm/s ) Chodzi mi o uzyskanie sporej liczby fps w grach typu COD 4 MW w ktorego gram ligowo ( nie musowo na extra detalach), ale tez zebym nie musial sie meczyc w najnowszych tytulach np. BLACK OPS, w singlu na 25 fps: ( multi nie mialo sensu przy 25 fps
, Wiedzmin 2 ktorego nawet nie probuje instalowac na obecnym PC
Bardzo prosze o pomoc, i uzasadnienie wyboru.
Mam takie pytanko. Ktory procesor jest lepszy AMD Phenom II 955 BE czy ----::---- 970 BE czy ----::---- 980 BE czy moze intel i5 2500k BOX. Czytam na necie i czytam i nie moge sie zdecydowac. Wedlug mnie duzej roznicy nie ma, a skad taka roznica w cenie ? np. 955 kosztuje +- 360zl a intel i5 kosztuje ponad 700zl.
A teraz karta. Interesuje mnie karta GF tylko nie wiem jaka, zastanawiam sie czy nie bardziej wydajnie bedzie np. procek amd 955 BE + GTX 570 czy moze intel i5 2500k + GTX 560Ti.
Dodam jeszcze ze planuje zlozyc teraz kompa bo moj terazniejszy juz nie ogarnia
Bardzo prosze o pomoc, i uzasadnienie wyboru.