logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K52J, Windows 7 64-bit: jak włączyć Stereo Mix na Conexant CX 20671?

jedrek041994 08 Cze 2011 22:01 10336 8
REKLAMA
  • #1 9591275
    jedrek041994
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam , posiadam Asusa K52J , i mam problem ponieważ brakuje tam stereo mix. Potrzebuje tej funkcji do nagrywania dźwięku systemowego. zainstalowany Windows 7 wersja 64 . Karta dźwiękowa Conexant CX 20671. Gdy wejdę do urządzenia do nagrywania i zrobię żeby ukryte pokazało , nie mam tam nic oprócz mikrofonu (załączone zdjęcie).

Temat poruszany już parę razy, ale przesiedziałem pół dnia i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 9591329
    dark_skeleton
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    jedrek041994 napisał:
    oprócz

A już odpowiadając na Twój problem, to nie jest sprawa systemu tylko sterowników. U mnie w zależności od wersji sterowników do karty dźwiękowej albo był stereo mix, albo nie.
  • REKLAMA
  • #3 9591527
    jedrek041994
    Poziom 15  
    Ale właśnie może ktoś posiada takie sterowniki, albo wie skąd je można pobrać ?
  • Pomocny post
    #4 9591785
    dark_skeleton
    Poziom 17  
    Sterowniki potrzebujesz do swojej karty dźwiękowej, ze strony producenta. Niestety w twoim wypadku
    Cytat:
    PC Audio Support - Windows® 7

Conexant develops audio solutions that are used in a wide range of products including personal computers. We provide customized audio drivers to our customers, which include major computer manufacturers globally. At the request of these manufacturers, Conexant does not provide end-user support or drivers for PC audio products. If you have an issue with the audio configuration in Windows 7, please contact the manufacturer of your computer.

Zakładam, że jest to integra? W takim razie musisz wejść na stronę producenta płyty głównej i stamtąd ściągnąć najnowsze sterowniki ;)
  • #5 9591859
    jedrek041994
    Poziom 15  
    Tak karta jest zintegrowana, a sterowniki są najnowsze. Może istnieje jakiś dodatek albo coś w tym stylu żeby można było nagrywać to co leci obecnie w kompie ?. odpada zmiany systemu na inny i łączenie wejścia głośnikowego z mikrofonowym.
  • REKLAMA
  • #6 9591878
    dark_skeleton
    Poziom 17  
    Hm, a co chcesz nagrać i jakim narzędziem? Niektóre (np. Fraps do gier, Camtasia Studio do pulpitu) mają wbudowane opcje nagrywania tego, co "wychodzi" z systemu, również znane pod nazwą "Vista Audio" czy "System audio"
  • REKLAMA
  • #7 9592291
    jedrek041994
    Poziom 15  
    No właśnie camtasia studio jak zgrywałem pulpit to było tylko to co leci w mikrofonie, a dźwięku z gry nie było. Audacity jak próbuje zgrać dźwięk z radia internetowego to tylko to z mikrofonu nagrywa :/ , wyłączenie mikrofonu nie pomaga.
  • Pomocny post
    #8 9593890
    dark_skeleton
    Poziom 17  
    Dźwięk z radia internetowego możesz bezpośrednio zgrywać na przykład takim programem jak VLC

Camtasia Studio:
    Przed nagraniem kliknij na rozwijane menu Audio, wyłącz mikrofon ("Do not record microphone") i zaznacz "Record system audio"
    Jeśli nie masz tej opcji to masz starą wersję programu, zaktualizuj. Działa na pewno, bo na moim headsecie (Razer Megalodon, zewnętrzna karta dźwiękowa) nie mam czegoś takiego jak stereo mix (tylko mikrofon), a muzyka, która leciała w słuchawkach i tak została poprawnie nagrana ;) Testowane dosłownie 10 sekund temu ;]
  • #9 9598607
    jedrek041994
    Poziom 15  
    Z tego co wyczytałem w internecie to ta karta jest za słaba i by nie dała obsłużyć stereo mix , do zgrywania radia internetowego znalazłem program screamer radio. A jak coś innego to muszę korzystać z kompa stacjonarnego.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający laptopa Asus K52J z systemem Windows 7 64-bit i kartą dźwiękową Conexant CX 20671 napotkał problem z brakiem opcji Stereo Mix, co uniemożliwia nagrywanie dźwięku systemowego. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z wersji sterowników karty dźwiękowej. Użytkownik został poinformowany, że powinien pobrać najnowsze sterowniki ze strony producenta płyty głównej. Wskazano również, że niektóre programy, takie jak Camtasia Studio, mogą nagrywać dźwięk systemowy, pod warunkiem, że odpowiednia opcja jest włączona. Użytkownik zauważył, że jego karta dźwiękowa może być zbyt słaba, aby obsługiwać Stereo Mix, i znalazł alternatywne oprogramowanie do nagrywania radia internetowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA