logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmostkować fotokomórkę w centrali bramy DEA 124RR?

nexcom 09 Cze 2011 21:26 3641 2
REKLAMA
  • #1 9594671
    nexcom
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie posiadam centrale bramy przesuwnej DEA 124RR dokładny opis i schemat : http://83.142.223.183/download/centrale/Centrala124RR.pdf

prośba do forumowiczów znających te urządzenia

wyświetla mi error3 - błąd fotokomórki od zawsze był z nią problem przypuszczam że chodzi o kable ale nie zależy mi tak naprawdę najchętniej o ile to w tej centrali możliwe wyłączyłbym ją (zmostkował) aby symulować jej poprawną pracę ale nie mam bladego pojęcia które kable należy zmostkować /połączyć zamienić itp i czy wymaga to zmiany któregoś z parametrów (p18?) tylko nie wiem co oznacza "listwa bezpieczeństwa)

bardzo proszę o pomoc

przypuszczam że chodzi o wejścia 19 21 , może 20? i chyba coś z 9 i 10 ale nie chce eksperymentować

z góry baaaardzo dziękuje

ps. teraz poczytałem na forum i znalazłem taką inf że prawdopodobnie założenie zworek na obie fotokomórki spowoduje ich obejście czy tak faktycznie jest?
  • REKLAMA
  • #2 9595581
    snopek4
    Poziom 20  
    Ocena: 173
    Zworę należy wykonać na zaciskach 19,21 a fotobarierę wymienić na nową, wyjdzie taniej niż lakiernik.
  • #3 9597667
    nexcom
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    dzięuję za odpowiedz , jednak nie pomoglo , probowalem zworki w fotokomorce nic , odł. ją mostek na 19do21 nic , 19do21 20do21 też nic zmiana w programie p18 i p26 też nic nie mam juz pomysłów może ktoś mądry jeszcze coś jest w stanie wnieść w temat? z góry dziękuje

ps. z lakiernikiem racja tyle że z tą fotok. od zawsze byłtylko problem a w starej bramie nauczony byłem bez i 10lat bez "Szkód" wiec to nie stanowi problemu - a teraz problemem właśnie jej "istnienie" :)
REKLAMA