Sytuacja przedstawia się następująco (obrazek). Czy mikrofon będzie działał gdy nałożę odrobinę cyny na te trzy (zaznaczone) pola? Przewodzą one w ogóle prąd?
Na razie bez rezultatów. W tym se na taśmie od kamery jest drugi taki sam mikrofon. Czy on ma coś wspólnego z działaniem tego pierwszego mikrofonu? Użyłem też tego na próbę, ale teraz chyba po zawodach ''urwał się ten środkowy pin''.
Dzięki, ale samo podłączenie środkowego nic raczej nie da trzeba dwa wyjścia podłączyć? Gdy podłącze się tym środkowym do tego dławnika, to wtedy zrobi się jakoby zwarcie.
Widzę że masz marne pojęcie o elektronice, napisałeś że nie masz środkowego pinu.To podłącz tam gdzie narysowałem, obudowę do tego drugiego dławika obok.
Patrzyłem już jak biegną te ścieżki na schemacie.
Chyba mnie nie zrozumiałeś...
Podłączając środkowy pin do tego dławika, zachaczę wtedy o drugi biegun mikrofonu.
Czy mogę podłączyć ten środkowy pin z drugiej strony mikrofonu?
✨ Dyskusja dotyczy problemu naprawy mikrofonu w telefonie Sony Ericsson C902, gdzie użytkownik pyta o możliwość lutowania wyrwanych pól lutowniczych. Odpowiedzi sugerują, że mikrofon powinien działać po prawidłowym wlutowaniu, jednak użytkownik doświadcza problemów z jakością dźwięku. Wskazówki dotyczące podłączenia mikrofonu oraz potencjalnych uszkodzeń są omawiane, a także pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia połączeń i lutowania. Użytkownik wyraża frustrację z powodu braku rezultatów i zamyka temat. Wygenerowane przez model językowy.