logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Touran 2009 2.0 TDI + RNS 510 = brak dźwięku z tyłu

Scarface555 12 Cze 2011 14:59 1134 3
REKLAMA
  • #1 9603309
    Scarface555
    Poziom 2  
    Witam. Zakupiłem za granicą Tourana 2009 z nawigacją RNS 510 i mam problem z brakiem dźwięku w głośnikach w tylnich drzwiach. Muzyka leci tylko z przodu w drzwiach pasażera i kierowcy zaś z tyłu nie. Nie chce rozkręcać drzwi żeby patrzeć czy są tam głośniki czy ich nie ma bo być może problem leży w ustawieniach nawigacji lecz ja tam takich nie znalazłem które by za to odpowiadały. Dodam, że mam nawigacje w języku polskim. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

PS. Jeśli nieodpowiedni dział to proszę o przeniesienie.
  • REKLAMA
  • #2 9603356
    zeimp
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 2343
    A może by tak wziąć książkę instrukcji obsługi pojazdu i poczytać, ewentualnie pobawić się ustawieniami? Przy zakupie sprzedający nie informował, że coś nie tak było z dżwiękiem? Głośniki są w ogóle zamontowane? Jak Ci pomóc, skoro niczego nie sprawdziłeś?
  • REKLAMA
  • #3 9603407
    Scarface555
    Poziom 2  
    Nie patrzyłem czy głośniki są w drzwiach ale nie wygląda na to żeby było coś grzebane w drzwiach. Może to problem w ustawieniach nawigacji, lecz tam jest tylko odnośnie AUX i Balansu oraz Bas itp. Nie wiem, spróbuje pokombinować bez rozbierania samochodu.
  • #4 9603427
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2496
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Na tym forum wymagamy minimum wiedzy na temat aut oraz minimum własnego wkładu w zlokalizowanie usterki.

Kosz.
REKLAMA