logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fujifilm FinePix S3200 - migotanie na różowo w trybie video HD

jackpop 12 Cze 2011 15:26 2195 3
REKLAMA
  • #1 9603397
    jackpop
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam,

Aparat nowy, kilka dni użytkowania. Po paru dniach następująca usterka: przy trybie kręcenia filmów HD obraz cały czas mruga na różowo. Dzieje się to zarówno przy kręceniu filmu jak i przed wciśnięciem spustu. Nieważne co kręcę i w jakich warunkach. Defekty pojawiają się i na LCDku i później identyczne na zapisanym pliku (dołączam próbkę). Inne tryby kręcenia filmów (640 i 320) jak i wszelkie cykane zdjęcia - bez zarzutu.

Ktoś miał podobny problem? Walić bezpośrednio do producenta?

Kuba
    Załączniki:
    • DSCF0631.AVI (13.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 10129040
    Zulusek83
    Poziom 2  
    Witam

Miam podobny problem, aparat mam od miesiąca wczoraj zaczęło migać przy HD.

Pytanie: Udało się rozwiązać problem ?
  • REKLAMA
  • #3 10129398
    jackpop
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Nie naprawiłem. PODOBNO problem może rozwiązać wymiana karty na tę o lepszej klasy tzn minimum 4-tej. Ja mam 4-tą właśnie a nie mam od kogo pożyczyć lepszej żeby to potwierdzić. Sprawdź jaką ty masz (powinien być numerek na karcie) i jak możesz to popytaj znajomych kto może ci użyczyć takeij na testy.
  • #4 10129851
    Blood4114
    Poziom 1  
    Mam identyczny problem. Tylko jeśli mnie pamięć nie myli to zaraz po zakupie, gdy sprawdzałam wszystkie funkcję wszystko dobrze było wyświetlane, a teraz po kilku miesiącach zauważyłam, że jest coś nie tak. Wydaję mi się to dziwne, że karta powoduje takie zaburzenia w obrazie widzianym na wyświetlaczu LCD. Rozumiem gdyby te różowe migające paski pojawiały się tylko na zapisanym filmie i były widoczne tylko podczas odtwarzania a nie nagrywania.
REKLAMA