logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd Fatal server error po restarcie serwera Novell 5.X - jak przyspieszyć?

robi10 16 Lis 2004 20:55 1038 3
REKLAMA
  • #1 990684
    robi10
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Pozdrawiam czytających ten temacik . Po restarcie serwera wystąpił błąd: Fatal server error failed to initialize core devices, ale mimo błędu serwer udostępnia wsztstkie dane (wszystko działa ok), a właściwie to wolno wymienia dane i dlatego go resetowałem, ale niewiele pomogło , moze ktos pomoze cóż to za błąd , i moze zna jakies lekarstwo na przyspieszenie czytania/ zapisywania danych na serwer . Oczywiscie predkosc miedzy kompami na switchu jest ok , problem tylko przy czytaniu danych z serwera
  • REKLAMA
  • #2 990846
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Na pewno nie masz "Serwer na Novel 5.X" - Novell to firma. Serwer to Netware.

Napisz w jaki sposób restartowałeś serwer ?
    Podaj wersję Netware.

Restart nie jest żadnym rozwiązaniem - to nie Win aby coś pomogło.
  • REKLAMA
  • #3 990920
    miwi
    Poziom 28  
    Ocena: 182
    Witam !!

Zdecydowanie za mało danych podałeś więc można się tylko domyślać.
    Błąd ten dotyczy jądra systemu, prawdopodobnie nie wszystkie usługi wystartowały prawidłowo i może to być również związane z wolnym zapisem/odczytem. Przyczy może być wiele. Nie przypuszczam aby miało to związek ze zbyt małą ilością wolnego miejsca na dysku ale należało by to oczywiście sprawdzić. Może występują jakieś problemy z dyskiem twardym. Aby to sprawdzić proponuję uruchomić VREPAIR'A i przy jego pomocy spradzić woluminy (trzeba je najpierw odmontować). W razie dalszych problemów PISZ !!
  • #4 990924
    robi10
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Netware 5.2 - ale pewien nie jestem, jutro to sprawdze

restartowałem przez komendę down

potem klawisz power na kompie
REKLAMA