logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Mitac N177 Brak podświetlenia mimo stosowania różnych rozwiązań

bald_man 01 Lip 2011 18:13 3554 6
REKLAMA
  • #1 9670224
    bald_man
    Poziom 14  
    Ocena: 49
    Trafiło do mnie urządzenie znajomy gdzieś to przywiózł z za granicy. Już było odblokowane wgrany jakiś panel.
    Problem taki że automapa niestety działa bardzo ciemno, czyli znany problem z podświetleniem.
    Zacząłem szukać wgrałem kilka różnych paneli z różnymi rozwiązaniami nawet tym 8 stopniowym i nic zero rekacji.

Poszukałem oryginalnych plików znalazłem 2 wersje wgrałem, ale niestety mapa miomap nie działa. Urządzenie chwile ładuje się na tym pomarańczowym ekranie MIO i restartuje od nowa.
    Pełne oznaczenia urządzenia:
    10R-029647 , P/N 242168400001 R00, Model No.: N177, na dole podpisane Mitac

Urządzenie jest poprawnie wykrywane przez komputer. Automapa działa, każdy z paneli działał, nie wiem w czym problem. A chciałem uruchomić oryginalne miomap żeby sprawdzić czy w ogóle działa podświetlenie.
  • REKLAMA
  • #2 9671188
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    1. okreslenie "jakis panel" kwalifikuje post do kosza. Informatyka jest nauka SCISLA !
    2. MioMap dziala bez problemu, jesli oprogramowanie oryginalne wgrywasz za pomoca MioMore Desktop 2 - dolaczone na plycie (pomaranczowej)
    3. byla tez seria n177 w edycji Navmana, ktorej NIE obslugiwaly "rozjasniaczki" - opieraja sie na sofcie mio, nie navmana - nic nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #3 9672336
    bald_man
    Poziom 14  
    Jeżeli pobrałem dwa panele, plus trzecia metoda na samo rozjaśnianie i nic nie zadziałało. Nie widać reakcji na rozjaśnianie to podawanie jakie to panele nie robi znaczenia, skoro w komentarzach do nich było że zadziałały u innych.
    Nie zapisałem nazw paneli czy ich twórców. Po prostu pobrałem 2 lub 3 spróbowałem nie przyniosło rezultatu.
    Rozwiązanie jednego z użytkowników z 8 stopniową skalą również nie pomogło, przy wyborze któregokolwiek stopnia nic się nie dzieje, jasność taka sama. Pozostałe metody polegające na startowaniu procesu z miomap również nie pomogły.

Właśnie pobieram to oprogramowanie bo nie posiadam pomarańczowej płyty do niego, pobrałem od dwóch użytkowników oryginalne backupy moov 200. Będę próbował. Czy jest jakaś niespodzianka i za pomocą tego programu nie wgram plików które są luzem na dysku.

Jak rozpoznać n177 w edycji navmana, bo może bez sensu kombinuje. Są jakieś inne napisy. Na Przodzie jest napis MIO, tylne oznaczenia podałem. Czy jeszcze podać cyferki te jak się włącza urządzenie.
  • REKLAMA
  • #4 9672551
    Pontikos
    Poziom 39  
    Mowiac najprosciej - byla edycja ktora NIE reagowala na rozjasniajacy ekran skrypt bazujacy na sofcie MIO. Bez wymiany Firmware nic z tym nie zrobisz.

Urzadzenie w edycji Navmana poznac najlatwiej po obecnosci w Program Files DUZEJ wielkosci (min. 10MB) foldera Navman. Na takim modelu NIE bedzie tez sie uruchamiala oryginalna zawartosc z edycji MioMap.

Backup z n177 (Link) mozna znalesc np. tutaj.
  • #5 9672957
    bald_man
    Poziom 14  
    Niestety ktoś już wcześniej przerobił urządzenie i nie ma oryginalnych plików tak, że nie sprawdzę obecności tych plików.

MioMore Desktop 2 nie widzi urządzenia. Możesz mi kolego napisać jak zmienić firmware w tym urządzeniu. Jaki trzeba mieć program i narzędzia.
    W chwili obecnej przy włączaniu urządzenia pojawia się napis Cobia300.v1.00.0020, próbouje załadowac MioMap 2008 widać pasek postępu na dole(te kropeczki) dochodzi do końca i restart.
    Na tym chomiku co dałeś mi linka jest kilka firmware, jak się dowiedzieć które będzie pasować i jak je wgrać, żeby zaczął działać ten skrypt z rozjaśnianiem.
  • REKLAMA
  • #6 9674577
    Pontikos
    Poziom 39  
    Podalem linka do konkretnego pliku - to zawartosc pamieci Flash, nie Firmware. Firmware nie udostepniam publicznie ze wzgledu na bardzo duze ryzyko uszkodzenia sprzetu przy zabawie tym oprogramowaniem.

Jesli sie uruchamia MioMap (nie do konca, bo nie masz licencji na mape) to oznacza ze nie jest to wersja z navmanem :) Inaczej by sie nie uruchomilo.

Mape aktywuj by MMD (ruszy do konca) - znajdz komputer na ktorym urzadzenie widzi - temat byl poruszany i raczej wyjasniony.
  • #7 9682662
    bald_man
    Poziom 14  
    Czegoś coś nie mogę załapać.

Zainstalowałem Miomore Destop 2 ten program nie widzi urządzenia.

Zainstalowałem Miomore Desktop tu jest wykrywane. Założyłem konto na Mio Advantage podałem urządzenie oraz numer seryjny.
    Następnie dałem zainstaluj mapy wskazałem katalog z mapą (z tych backupów), pokazał się komunikat że wykrył mapę, zainstalował.

Niestety mapa MioMap 2008 się nie włącza. Urządzenie nadal na samym końcu ładowania MioMap restartuje się. Jak aktywować mapę poprzez MioMore. Jeżeli chce cokolwiek pobrać żąda żebym założył konto o statusie VIP, czyli podał nu,er seryjny no i tak zrobiłem. Co robię nie tak

Po pomocy jednego z forumowiczów udało mi się odpalić Mio Map, niestety podświetlenia nadal brak. W miomap jest regulacja jasności, jednak urządzenie nie reaguje na nie. Brak pomysłów

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z urządzeniem Mio Mitac N177, które nie ma podświetlenia mimo prób wgrania różnych paneli i oprogramowania. Po odblokowaniu i wgraniu kilku wersji oprogramowania, w tym MioMap, urządzenie nie reaguje na regulację jasności. Użytkownik poszukuje oryginalnych plików, ale napotyka trudności z ich instalacją, a program MioMore Desktop 2 nie wykrywa urządzenia. Inni uczestnicy dyskusji wskazują, że model N177 w edycji Navmana nie obsługuje funkcji rozjaśniania, a jedynym rozwiązaniem może być wymiana firmware'u. Użytkownik prosi o pomoc w identyfikacji odpowiedniego firmware'u oraz metodę jego wgrania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA