Coś mi się wydaje że umożliwia. Zajrzałem do instrukcji i trochę zszokowały mnie możliwości tego (tej klasy) sprzętu. Niestety konfiguracja jest bardziej porąbana niż Lady Gaga

.
Nie opiszę Ci wszystkiego dokładnie bo jest tego zbyt wiele (pretensje do producenta). Pobierz sobie instrukcję
Link.
1. Strona 63 - Lan Ports. Tu ustawiasz wirtualny port na LAN 4.
2. Strona 25 - ustawiasz tak jak w instrukcji eth0.2/LAN4 (wcześniej musi być ustawiony wirtualny port na LAN4 co jest też wskazane w instrukcji - czyli krok 1 jeśli nie ma takiego ustawienia wróć do krok 1).
3. Strona 62 - Interphace Grouping configuration. Tam powinno pojawić się w available Lan interface ustawiona wirtualna sieć z punktu 3. Podajesz tu jeszcze swoją nazwę "podsiec" i przyporządkowujesz interfejs WAN (ten który zapewnia dostęp do internetu)
4. Strona 37 - teraz w liście rozwijanej Group Name pojawi Ci się nazwa "podsiec" wybierz ją i ustaw takie adrey IP, Maskę jak sobie wymarzyłeś dla podsieci na porcie 4.
UWAGA!!! Jestem więcej niz pewien że lekko coś mi się namieszało ale ciężko w takim zamęcie skonfigurować wszystko w głowie. Skup się na tych krokach co opisałem wprowadz odpowiednie poprawki (sądzę że metoda prób i błędów będzie dobra) i powinieneś osiągnąć swój efekt.