logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd skanowania w HP Deskjet F380 - komunikat o połączeniu z urządzeniem

monikawi20 04 Lip 2011 22:37 1757 11
  • #1 9682970
    monikawi20
    Poziom 10  
    Proszę o pomoc!!! Mam problem ze skanowaniem w urządzeniu HP Deskjet F380... gdy chce coś zeskanować wyskakuje komunikat takiej treści: Błąd podczas próby połączenia się z urządzeniem skanującym. Sprawdź, czy urządzenie jest właściwie podłączone i ponów próbę. Sprawdzałam podłączenie... jest wszystko ok tak jak zawsze. Urządzenie drukuje, kopiuje ale skanować już nie chce. Próbowałam tez odinstalować i ponownie zainstalować i nic z tego.... Pomóżcie rozwiązać ten problem!!!! Z góry dziękuję :)
  • #2 9682992
    rexsc
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    elo a czym chciałeś to skanować ?? za pomocą programu hp czy z painta?
  • #3 9683014
    monikawi20
    Poziom 10  
    witam za pomocą programu hp oraz przy użyciu przycisku do rozpoczecia skanowania na urządzeniu
  • #4 9683018
    rexsc
    Poziom 10  
    włącz painta i tam naciśnij ze skanera lub aparatu fotograficznego i napisz jaki odzew

Dodano po 2 [minuty]:

a przede wszystkim ściągnij nowe stery do drukarkiAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany link bezpośredni do pliku
  • #5 9683045
    monikawi20
    Poziom 10  
    niestety po włączeniu painta opcja jest niedostępna
  • #6 9683056
    rexsc
    Poziom 10  
    to nowe steryAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany wklep tam rodzaj systemu i ściągnij i zainstaluj ponownie powinno pomóc

tylko nie instaluj z podłączonym urządzeniem dopiero jak ci o to poprosi instalator
  • #7 9683076
    monikawi20
    Poziom 10  
    Dzieki :) zaraz próbuje... mam nadzieje ze pomoze :)
  • #8 9683081
    rexsc
    Poziom 10  
    napisz efekty a jaki masz system ?
  • #9 9683100
    monikawi20
    Poziom 10  
    system windows xp, jak na razie nie wyswietlilo mi zadnych wyników na tej strnie która podales.... albo jestem tak ulemna ze nie widze ;)
  • #10 9683126
    rexsc
    Poziom 10  
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany -> Pobieranie sterowników i oprogramowania ->
    Wybierz swój system operacyjny i kliknij „Dalej”: czylli system windows xp ---> Sterownik - Oprogramowanie instalacyjne urządzenia (‏1) --> Pobierz ściagasz instalujesz podpinasz urzadzenie i gotowe

Dodano po 22 [sekundy]:

krok po kroku ;-D
  • #11 9683172
    monikawi20
    Poziom 10  
    dzieki wielkie :) napewno powinno pomoc :) teraz sciągają sie sterowniki a raczej próbują sie ściągnąć bo coś utknęły w miejscu :) wiec czekamy :)
  • #12 9683554
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - p.3.1.13, a to dotyczy również podpowiadającego.
    Poprawnie napisany temat - do działu Drukarki, ksero Początkujący, jeśli będzie jeszcze taka potrzeba.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z urządzeniem HP Deskjet F380, które nie skanuje, mimo że drukuje i kopiuje poprawnie. Pojawia się komunikat o błędzie połączenia ze skanera. Użytkownik sprawdził podłączenie i próbował reinstalacji oprogramowania, ale problem nadal występuje. Uczestnicy dyskusji sugerują użycie programu Paint do skanowania oraz pobranie i zainstalowanie najnowszych sterowników z oficjalnej strony HP, podając konkretne linki do pobrania. Użytkownik informuje, że korzysta z systemu Windows XP i ma trudności z pobraniem sterowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA