logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Excel 2003 - formularz do wstawiania danych - obliczeniowy

pblysy 11 Lip 2011 13:49 2771 3
REKLAMA
  • #1 9705307
    pblysy
    Poziom 2  
    Witam
    Postaram sie krótko, nie znam aż tak dobrze excella...
    Potrzebuję aby w komórce po kliknięciu pojawiało sie okienko pop-up z formularzem do kalkulacyjnym. Po wprowadzeniu danych formularz obliczyłby dane i wstawił do innej komórki obok. Gdzie mogę znaleźć takie przykłady chyba że mogę liczyć na pomysły od Was Expertów.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9705872
    Youmound
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 43
    Coś takiego robi się przez makro poszukaj na tym forum czy ktoś nie robił podobnego makra ten dział oraz programowanie ogólne tam takze widziałem tematy odnośnie excela :)
  • REKLAMA
  • #3 9706005
    adamas_nt
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 658
    Rozumiem, że formularz gotowy. Wykorzystaj zdarzenie arkusza przy prawokliku lub przy podwójnym kliknięciu (lewy jest z wiadomych względów nieprogramowalny). Wynik umieść przy pomocy Target.Offset(wiersze, kolumny).
  • #4 9708267
    pblysy
    Poziom 2  
    Formularz gotowy, czyli w komórce A1 mam liste rozwijalną i teraz wybierając opcje A chciałbym aby pojawiało sie okno popup z kalkulacja której wynik wstawi się w komórke B1 jako wzór kalkulacji. Powiem tak obszukałem info na ten temat niestety nie jestem aż tak biegły w tych sprawach - będę wdzieczny za pomoc
REKLAMA