logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop ASUS N61VG w ogóle nie chce się włączyć !

gutek2115 16 Lip 2011 14:53 3978 5
REKLAMA
  • #1 9725046
    gutek2115
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam mam laptopa ASUS N61VG i nie chce mi się wogóle włączyć tzn ani na bateri ani z zasilaczem.Grałem i po prostu mi się wyłączył.Jednak przed tym wyłączeniem widziałem jak wyskoczył komunikat aby wymienić baterie.Teraz nie chce się włączyć naciskając przycisk POWER wogóle nie reaguje i nic się nie zaświeca.
    Co mam zrobić nie jestem zbyt rozeznany w tych sprawach.Czy to wina procesora czy też bateri lub ładowarki.Może nie chce się włączyć dlatego że bateria została wyczerpana i się zalbokował?Pomóżcie mi naprawić tą usterkę.

Z góry dziękuje i pozdrawiam .:|:|
  • REKLAMA
  • #2 9725667
    kmkm2
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Na początek sprawdź czy zasilacz podaje prawidłowe napięcie, spróbuj włączyć laptopa na samym zasilaczu bez baterii, jeśli nie ma kolega podstawowego sprzętu i doświadczenia nic więcej we własnym zakresie nie może zrobić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9726256
    gutek2115
    Poziom 9  
    Próbowałem na samym zasilaczu bez bateri,niby świeci się ta zielona dioda na nim ale laptop się nie włącza.
    Jeszcze jedno co to może być w najgorszym przypadku :D?
  • REKLAMA
  • #4 9726288
    kmkm2
    Poziom 21  
    Czy ma kolega podstawowy sprzęt diagnostyczny oraz doświadczenie w naprawie laptopów? Jeśli nie proszę oddać laptopa do serwisu bo sam kolega nic nie zdziała, a może jeszcze więcej zepsuć.
  • REKLAMA
  • #5 9727278
    gutek2115
    Poziom 9  
    Aha no dobrze ,a jeszcze jedno takie małe pytanko.
    Do jakiego punktu najlepiej go oddać?Czy po prostu do byle jakiego serwisu komputerowego w moim mieście?
  • #6 9728133
    kmkm2
    Poziom 21  
    Sprzęt najlepiej oddać do serwisu laptopów , pierwszy z brzega serwis komputerowy najprawdopodobniej stwierdzi że, uszkodzona jest płyta główna i trzeba wymienić.
REKLAMA