logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router TP-Link TD-W8901G - brak działania diody ADSL po burzy, co robić?

Piotr__11 16 Lip 2011 19:33 3698 4
REKLAMA
  • #1 9725856
    Piotr__11
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam problem z routerem z tematu, otóż ostatnimi czasy sporo burz było, i pewnego ranka zobaczyłem że router nie działa . Sądziłem że nic nie może się mu stać bo mieszkam w dość 'bezpiecznym' miejscu i taki piorun ma gdzie uderzyć.
    Okazało się jednak że sie myliłem - padł zasilacz.
    Kupiłem nowy, podłączyłem do sprzętu i wszystko byłoby OK gdyby nie to że dioda ADSL nie działa, nie miga , nic nie robi - neta jak się można domyślić nie ma.

Mam neostrade 10MB, która właściwie powinna śmigać na ADSL 2+ jednak udało mi się połączyć z netem przez starego F@st 800, który tego standardu nie obsługuje [dziwne ponieważ kiedy indziej jak chciałem się z niego rejestrować usługe to nie dało się] . W każdym razie internet działa , a router nie .

Może da się jeszcze coś zdziałać >?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9725921
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Na 99% uszkodzony jest modem ADSL w twoim routerze i naprawa nie jest opłacalna, chyba że sam sprawdzisz sobie elementy na wejściu sygnału telefonicznego. Możliwe że gdzieś zlokalizujesz przerwę w torze sygnału.
  • REKLAMA
  • #3 9725931
    Piotr__11
    Poziom 11  
    Hmm, kiepsko ;/
    A co sądzicie o oddaniu na gwarancje ?
    [door to door]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9725933
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Oczywiście można spróbować, choć szanse są marne :(
  • #5 9725984
    Piotr__11
    Poziom 11  
    To mam jeszcze jedno pytanie :P

Jeśli zadzwonie po kuriera a następnie okaże się że uszkodzenie jest z mojej winy to zostaną mi naliczone koszta wysyłki i sprawdzenia towaru .
    Ktoś może spotkał się z czymś takim ?
REKLAMA