logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 420 nie wykrywa papieru mimo czyszczenia i reinstalacji sterowników

Trener 20 Lis 2004 14:08 1493 2
REKLAMA
  • #1 999516
    Trener
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Drukarka HP 420 nie chce drukować - wyświetla informację: brak papieru. Nie jest to normalne, gdyż informację o ewentualnym braku papieru może wyświetlić dopiero po ewentualnej próbie jego pobrania, a nie od razu. Przeczyściłem wszystko co było w niej możliwe, przeinstalowałem sterowniki i nadal to samo. Czy ktoś wie o co chodzi?
  • REKLAMA
  • #2 1000816
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    A gdzie wyświetla ta informację? Ze sterownika czy na drukarce? Jesli na drukarce - to w/g serwisówki świadczy o uszkodzeniu pamięci RAM drukarki i sugerowana jest wymiana kontrolera PCA na sprawny.
  • #3 1001970
    Trener
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Informacji nie ma na drukarce - ona sobie milczy i czeka - lecz pojawia się w oknie drukowania - czyli ze sterownika, z tym, że jak wspomniałem, sterownik wykasowałem i zainstalowałem jeszcze raz od nowa - i bez rezultatu. Powiem więcej: nawet jak jest wyłączona drukarka to przy próbie drukowania nie zgłasza komunikatu że drukarka jest wyłączona tylko nadal brak papieru!
REKLAMA